O tendinta tot mai crescuta spre obezitate poate fi rezultatul genelor. Persoanele care in general nu au probleme in a-si controla greutatea se pare ca au si un apetit mai scazut, informeaza www.femalefirst.co.uk
Persoanele care castiga in greutate pe de alta parte, par mai putin sensibile la semnalele date de organism legate de senzatia de satietate.
Multe gene au fost identificate ca ar avea legatura cu cresterea sau diminuarea apetitului.
Studiile realizate pe gemeni care au fost crescuti separat au atribuit aproape 2/3 dintre diferentele de kilograme in plus, factorilor genetici. Oricum, factorii genetici nu fac obezitatea inevitabila.
Obiceiurile alimentare se dezvolta de-a lungul mai multor ani si sunt puternic influentate de primele gusturi ca si copii si obiceiurile alimentare din copilarie.
Aceste obiceiuri pot fi intarite pe masura ce crestem ceea ce face si mai dificila schimbarea lor.
A recunoaste aceste obiceiuri nesanatoase si a le inlocui cu un comportament pozitiv alimentar sunt chei catre un control eficient al greutatii.
Daca de exemplu esti obisnuit sa iti acompaniezi uitatul la TV cu snack-uri sau dulciuri, incearca sa iti gasesti alt aliment in schimb mai sanatos cum sunt fructele sau legumele.
Dar mancatul prea mult poate fi datorat si emotiilor. Unii oameni mananca mult sau beau mult atunci cand sunt in situatii stresante. Alte momente sensibile ar putea fi atunci cand suntem obositi, plictisiti sau tristi. Chiar si somnul prea putin atrage o pofta de mancare crescuta.
A identifica mai din radacina cauza care te determina sa nu mai mananci in plus, poate fi un bun inceput in a reusi sa iti controlezi greutatea.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro