De ce carnea rosie se potriveste atat de bine cu vinul rosu

octombrie 9, 2012

Stiinta a gasit un raspuns pentru toti gurmanzii care se intrebau de ce anumite tipuri de vin sunt recomandate sa insoteasca anumite preparate culinare. Aflati ce spune stiinta despre potrivirea dintre vinul rosu si carnea rosie, de exemplu.

Potrivit unui studiu publicat in „Current Biology” astringentii orali, substantele care dau un gust dur sau uscat cum ar fi cel al vinurilor cu un nivel crescut de tanin, se afla in partea opusa a spectrului gustativ fata de substantele care dau gustul carnii rosii. Din cauza acestei opozitii, se reuseste obtinerea unui gust echilibrat in timpul mesei. De exemplu daca la friptura s-ar bea numai apa, s-ar simti mai repede gustul grasimilor si s-ar ajunge imediat la senzatia de saturatie.

Cercetatorii de la Universitatea Rutgers si Monell Chemical Senses Center, spun de asemenea ca, pe langa vin, muraturile au la randul lor capacitatea de a neutraliza gustul gras al fripturii, ceea ce transforma masa intr-o experienta culinara placuta.

Aceasta tendinta de a combina gusturi opuse poate veni din nevoia organismului uman pentru o dieta variata, spun realizatorii studiului.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro