Potrivit publicatiei Le Figarola intrebarea de ce avem impresia ca timpul trece uneori atat de repede si, alteori, ca trece prea incet? Psihiatri, psihologi, filozofi, experti in biologie moleculara s-au adunat la Universitatea din Rennes la un colocviu pentu a se ocupa de 'un element de studiu destul de greu de sesizat: perceptia timpului'.
Astfel, prima mentiune este ca timpul nu trece cu aceeasi viteza pentru toti. Este cazul, de exemplu, al pacientilor depresivi, schizofrenici sau autisti, dar fenomenul este si in functie de varsta si ritmurile biologice diferite.
Psihiatrul Sylvie Tordjman explica: 'Pentru ca persoanele in varsta au frecventa cardiaca incetinita, ele au impresia ca ceea ce le inconjoara "merge\" foarte repede, in timp ce copiii, care au frecventa cardiaca accelerata, au impresia ca totul trece prea incet.' În orice caz, pe masura trecerii anilor, timpul pare ca se scurge mai rapid.
Pe langa ritmul cardiac, mai exista si circumstantele. Dr Dina Joubrel, psihiatru, spune: 'În cazul unui traumatism, timpul pare ca sta pe loc, devine atemporal, nu avanseaza. Timpul melancolicului este etern, nu se sfarseste, existand riscul de a trece la fapte - sinucidere - pentru a-l opri. Dimpotriva, timpul nelinistii se reduce, devine prea scurt, este un timp al imediatului.' , conform AGERPRES.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro