Datoria pe primul loc: un politist a riscat viata fiicei sale pentru a opri un infractor

Intr-o inregistrare video postata initial pe site-ul web LiveLeak se pot vedea toate detaliile scenei respective petrecute in Sao Paolo, Brazilia. Din fericire, nu s-au inregistrat victime.

In filmulet se observa cum politistul, aflat in acel moment in afara programului, isi tine in brate fetita in varsta de trei luni, in timp ce intretine o conversatie cu sotia si socrul sau. Pe strada, prin fata lor, trece un tanar, aparent fara nicio intentie de a se opri.

La un moment dat barbatul incetineste pasii si se indreapta brusc spre cei patru membri ai familiei, cerandu-le toti banii pe care ii au la dispozitie. Din geanta pe care o avea in mana, barbatul scoate o arma cu care le ameninta pe victimele sale.

In acea clipa politistul, obisnuit sa ia decizii rapide in timpul activitatii sale, si-a dat seama ca ar trebui sa intervina, probabil gandindu-se ca atacatorul ar putea sa impuste in orice moment pe cineva. Singura modalitate de a-si scoate arma din buzunar a fost insa sa-si scape fetita din brate, aceasta fiind trantita cu putere de pavajul din beton.

Din fericire, copila s-a ales doar cu leziuni usoare. In schimb, investigatorii l-au descoperit ulterior pe atacator, internat sub un nume fals intr-un spital. Acesta prezenta rani destul de grave, fiind impuscat de tatal fetitei in timp ce incerca sa fuga.

Sursa: Metro