Dan Voiculescu face apel la intelectualii tacuti

Presedintele PC, senatorul Dan Voiculescu, a lansat un apel catre intelectualii din Romania in speranta ca acestia sa ia atitudine fata de “degradarea scarii valorilor” din tara noastra.

Bazandu-se pe faptul ca Gabriel Liiceanu si Gigi Becali sustin aceeasi “cauza”-pe Traian Basescu, senatorul descrie duelul ca fiind de prost gust si considera ca aceasta realitate politica compromite intelectualitatea din Romania. La aceasta face apel presedintele PC printr-o scrisoare pe care o redam integral in cele ce urmeaza.

APEL CATRE INTELECTUALII ANONIMI

“Destinatarii apelului meu sunt milioanele de intelectuali romani care au asistat pasiv, ca si mine, la o degradare fara precedent a scarii valorilor. Nu mai este un secret pentru nimeni ca, la 17 ani de la caderea unui dictator- cizmar, Romania este condusa de un presedinte caruia nu i-a placut vreodata scoala. Pana zilele trecute, era destul de neclar cine il sprijina pe acest sef de stat. Declaratiile din ultima vreme au lamurit si acest aspect: Traian Basescu este sustinut direct, sincer si paradoxal de Gabriel Liiceanu si Gigi Becali.

Cu alte cuvinte, Gabriel Liiceanu il sprijina impreuna cu intelectualii sai partizani politic pe Traian Basescu, la fel cum Gigi Becali, inconjurat si el de intelectuali dispusi la orice compromis cu numele lor, il sprijina pe Traian Basescu.

In opinia mea, acest duet incredibil, de un prost gust desavarsit, Gabriel Liiceanu-Gigi Becali, compromite intelectualitatea adevarata a Romaniei si, impreuna cu Traian Basescu, a ajuns sa formeze un adevarat triunghi al rusinii.

De aceea, ma adresez astazi tuturor celor care vor sa fie deasupra vremurilor. Celor care vor sa fie respectati pentru cariera, visele si implinirile lor si nu pentru ca semneaza documente de un politicianism ieftin si condamnabil.

Nu mai putem sta pasivi sa vedem cum tupeul si parvenitismul politic, ascunse sub masca intelectualismului veritabil, castiga teren in fata profesionalismului si dorintei de afirmare prin eforturi proprii. Trebuie insa sa ne asumam impreuna vina ca, ani de zile, din mult prea mult bun simt, i-am lasat sa se impuna in societate pe cei care tipa mai tare in defavoarea celor care tac si fac. Romania de azi are o scala a valorilor inversata, in care Gabriel Liiceanu si Gigi Becali au ajuns la aceeasi filozofie comuna si unica: „Sa ne traiasca idolul, Traian Basescu !” Este jenant in cazul unui intelectual, simplu de inteles in cazul unei slugi, dar incredibil de trist pentru Romania.

Dat fiind toate acestea, ii rog pe toti intelectualii tacuti pana acum sa iasa la lumina ! Romania de azi de ei are nevoie si nu de politruci deghizati in constiinta a natiunii sau de idoli politici de carton, hraniti cu odele slugarnice de care speram ca am scapat.

Va rog pe toti cei care v-ati saturat de asa-zisii intelectuali care vorbesc in numele vostru, de ipocrizia absoluta a triunghiului rusinii Traian Basescu- Gabriel Liiceanu- Gigi Becali, sau de scala absurda si nedreapta a valorilor din Romania sa iesiti din anonimat si sa va afirmati constiinta civica.

Va cer un lucru simplu: Ridicati-va deasupra vremurilor!”