Dan Girtofan si Team Dakar Romania, alaturi de greii automobilismului

Inca de la Rally Days, Dan Girtofan, campionul National en-titre la raliuri, se acomoda cu masina lui Gabi Nicolae, pilotul Team Dakar Romania. ( vezi foto). Acum, campionul isi anunta oficial participarea la Dakar Series.

Giri si Adrian Berghea vor concura pe masina de asistenta a Team Dakar Romania, in calitate de invitati speciali ai acesteia. Sustinut intotdeauna de partenerul lor, Prista Oil, echipajul campion isi va personaliza masina de concurs folosind culorile galben verde ale acestuia.
“ Am decis sa particip la aceasta competitie deoarece, pe de o parte, este o provocare pentru mine, iar pe de alta parte este o onoare sa concurez alaturi de numele mari ale automobilismului, inscrise la Dakar Series. Spun ca este o provocare deoarece e altceva decat ceea ce face eu. Raliurile sunt competitii de viteza, dar totodata tehnice, periodicitatea lor este mai mica, in vreme ce Dakar Series inseamna alt tip de masina, alt tip de traseu si, mai ales alt ritm. Trebuie sa recunosc ca este un efort pentru mine sa concurez la Dakar Series deoarece are loc intre doua etape de campionat, foarte importante de altfel, insa nu imi este teama de o astfel de provocare. Sunt convins ca atat eu, cat si copilotul meu, Adrian Berghea ne vom descurca foarte bine.”- a declarat Dan Girtofan, campion absolut in Campionatul National de Raliuri.

Adrian Berghea, copilotul lui Dan Girtofan a declarat: “Un astfel de concurs,rally raid este o provocare pentru toti pilotii si copilotii din lumea asta, este o provocare pentru orice om de motorsport, este o provocare pentru orice echipaj din toate punctele de vedere! Daca la un raliu ai voie sa faci recunoasteri si dupa notite stii ce vine in fiecare 10 metrii, dreapta 3 inchide la iesire, nu taia, deschide in 20, iar roadbook-ul iti este de folos sa stii pe unde se desfasoara probele si cum ajungi la ele,iar orice intarziere pe probele speciale, chiar si o banala rasucire, iti este fatala,la rally raid este total diferit. Nu ai voie sa faci recunoasteri, nici nu stii pe unde pentru ca roadbook-urile iti sunt inmanate inainte de fiecare etapa si a doua zi tu descoperi pentru prima data pe unde mergi, atat pe etapele de legatura cat si pe probele speciale. Astfel, copilotul are sarcina de a descoperi mereu traseul si pilotul de a merge la limita pe un traseu nou pe care nu l-a vazut vreodata. La raliu un copilot spune pilotului pe unde si ce vine, ramanand in sarcina pilotului sa stie CUM! La rally raid copilotul spune mereu pilotului pe unde, ramanand in sarcina pilotului sa descopere ce vine si CUM sa abordeze.”

Gabi Nicolae ne vorbeste despre raliurile off road: “Off-road inseamna aventura, iar Dakar Series este o aventura timp de o saptamana. O competitie pe drumuri necunoscute, pe un teren accidentat, in care se parcurg sute de kilometrii zilnic. Se poate intampla orice si trebuie sa fii intotdeauna pregatit. E un risc pe care ti-l asumi ca participant pe toata durata competitiei”.

Competitia va avea loc in perioada 20-26 aprilie in Ungaria si Romania. Pana atunci insa, Dan Girtofan va fi prezent la Resita, la etapa din Campionatul National de Raliuri ce se va desfasura pe 11-12 aprilie.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro