Damian&Brothers, Filarmonika Rromanes a sustinut un concert la Bruxelles

Damian Drăghici şi cei 18 membri ai trupei sale, “Damian&Brothers, Filarmonika Rromanes” au susţinut vineri, 19 ianuarie, la Bruxelles, un concert de succes la care au participat numeroşi oficiali europeni şi reprezentanţi ai societăţii civile din capitala europeană. Evenimentul a avut loc în prestigioasa sală Flagey, la finalul „Săptămânii României în sediile Comisiei Europene”, şi începutul „Săptămânii României în sediile Consiliului UE”, în organizarea Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană.

Printre invitaţi s-au numărat înalţi oficiali comunitari, ambasadori ai reprezentanţelor permanente pe lângă Uniunea Europeană şi ai misiunilor diplomatice de la Bruxelles, directori de think-thank-uri, reprezentanţi ai mass-media internaţionale.

Deţinător al prestigiosului premiu Grammy şi autor a 17 albume muzicale, Damian Drăghici a prezentat, la Bruxelles, împreună cu cei 18 artişti rromi proiectul „Rădăcini”. Artistul a reuşit să prezinte într-o manieră proprie multiculturalitatea şi diversitatea pe care România a adus-o în UE.

Proiectul se înscrie în seria demersurilor artistului de schimbare a stereotipurilor faţă de rromi. „Rădăcini” a mai fost prezentat la sfârşitul anului trecut în mai multe capitale europene – Viena (1 decembrie), Dublin (6 decembrie), Londra (8 decembrie), Roma (20 decembrie) – ca proiect de diplomaţie publică menit să marcheze Ziua Naţională a României şi aderarea ţării noastre la UE şi s-a bucurat de un succes impresionant în rândul publicului din aceste ţări.
(Ministerul Afacerilor Externe)