Dacia produce vehicule economice si ecologice

Protejarea mediului inconjurator este o preocupare permanenta a Dacia. Impartasind politica Renault in materie de mediu, Dacia a realizat progrese vizibile pentru ca uzina de la Mioveni sa produca vehicule mai economice si mai ecologice.
Cu un consum de energie termica si electrica redus, cu emisii de CO2 diminuate, cu un consum de apa mai mic si 95% dintre componentele Logan reciclabile, uzina respecta mediul inconjurator. In curand, Dacia va inaugura o instalatie de vopsitorie cu tehnologie bazata pe apa si va pune la punct un nou sistem de prevenire a incendiilor.
Inca din anul 2000, Dacia si-a manifestat grija fata de protejarea mediului inconjurator odata cu implementarea politicii Renault in materie de mediu. Cateva axe prioritare au orientat evolutia uzinei de la Mioveni catre rezultate concrete: vehiculele Dacia produse in prezent sunt mai economice, polueaza mai putin si respecta exigentele reglementarilor Euro 4. Lansarea recenta a modelului Logan cu GPL completeaza aceasta realizare.
Activitatea uzinei de la Mioveni are din ce in ce mai putine efecte nocive asupra mediului inconjurator. Poluarea este prevenita inca de la conceptia vehiculului.Componentele din care este fabricat modelul Logan sunt reciclabile in proportie de 95%. Pentru asigurarea unui sistem de management al mediului, a fost creat un comitet de urmarire a cartografierii deseurilor, a colectarii uleiurilor uzate, dar si de realizare a unor studii ale solului.
Recent, Dacia a lansat modelul Logan (Preference 1.4 MPI si Laureate 1.4 MPI), disponibil in varianta cu alimentare alternativa, benzina / GPL (gaz petrolier lichefiat), in toata reteaua autorizata Dacia. In parteneriat cu Landi Renzo, unul dintre liderii mondiali pe piata de GPL, Dacia ofera un vehicul fiabil si economic la cel mai bun raport calitate/pret. GPL este un carburant economic si ecologic, al carui pret la pompa este deosebit de atractiv. Emisiile de CO2 ale vehiculelor care utilizeaza carburantul GPL sunt cu 18% mai mici fata de cele echipate cu motoare pe benzina. In plus, GPL este cu aproximativ 50% mai ieftin decat benzina.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro