Curtea Suprema din California aproba casatoria intre persoane de acelasi sex

mai 16, 2008

Curtea Suprema din California a lovit sub centura legea statului conform careia casatoriile intre persoane de acelasi sex era interzisa printr-o decizie care invalideaza orice lege bazata pe discriminarea sexuala, informeaza latimes.com.
Decizia Curtii a fost motivata prin invocarea Constitutiei Californiei care protejeaza dreptul la casatorie si oricarui om trebuie sa i se respecte acest drept indiferent de orientarea sexuala. Astfel, Curtea Suprema deschide drumul pentru zeci de mii de cupluri homosexuale sa-si uneasca destinele in California. Nuntile intre persoane de acelasi sex vor incepe sa fie oficializate in statul american incepanad cu jumatatea lunii iunie.
Astfel, din California ar putea porni o ampla miscare anti-discriminare la nivel national. Curtile Supreme din restul statelor americane ar putea urma exemplul Californiei si sa elibereze certificate de casatorie valabile pentru cuplurile gay.
Guvernatorul Californiei, Arnold Schwarzenegger spune ca respecta decizia Curtii, chiar daca si-a exprimat in mai multe randuri opozitia fata de casatoriile intre persoane de acelasi sex.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro