Cursuri de actorie

mai 26, 2017

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale" organizează, în perioada 3-5 martie, cea de-a XXI-a ediție a Ușilor Deschise, prin cursuri de profil, expoziții și întâlniri cu tineri care vor să urmeze o carieră în domeniul artistic.

De vineri până duminică, în cadrul universității vor fi organizate cursuri deschise și ateliere de actorie, coregrafie, exerciții de regie, workshop-uri de vorbire și expresivitate corporală, demonstrații de tehnică în mânuirea marionetei, expoziții de scenografie, întâlniri-dialog de teatrologie, management cultural.

"Evenimentul a apărut acum mai mult de două decenii din dorința inițială de a prezenta nu doar viitorilor candidaților, ci și oamenilor de specialitate laboratorul interior al unei școli, cum se formează un specialist în domeniul teatrului și în domeniul filmului și s-a păstrat, oarecum, acest caracter pentru că se prezintă cele mai bune exerciții realizate la clasă, pentru că noi nu le considerăm spectacole, ele sunt niște exerciții, examene-exerciții", a declarat, pentru AGERPRES, prorectorul Carmen Stanciu, organizatoarea evenimentului "Uși Deschise la UNATC".

Carmen Stanciu a afirmat că la manifestare vin foarte mulți tineri pentru a vedea care sunt condițiile oferite de UNATC și, totodată, pentru a se familiariza cu atmosfera, cu profesorii și cu studenții.

"Vin elevi chiar și din clasa a IX-a, urmăresc ce se întâmplă și, dacă devin studenții noștri, deja se simt familiari cu ceea ce se întâmplă în mediul de aici. Vin câteva mii. Unii ajung să fie studenții noștri doar pentru că și-au însoțit niște prieteni, iar după aceea ajung să vină la cursuri de actorie", a adăugat prorectorul.

Cei care sunt în prezent studenți ai universității sunt încântați să participe la eveniment și să-și prezinte creațiile.

"Studenții întotdeauna sunt încântați să reia exercițiul, condiția nu este de spectacol, este de exercițiu, iar examenul 'moare' în momentul când se termină. Or, această posibilitate de a relua în câteva repetiții și apoi pentru un public, care este altul decât colegii, altul decât comisia, și a vedea o primă reacție a publicului din exterior e foarte important în acest proces de formare a profesionistului de teatru și de film", a precizat Carmen Stanciu.

Manifestările de la UNATC au fost demarate cu atelierul "Tehnică vocală — Păpuși și marionete anul 1", coordonat de prof. univ. dr. Dan Bălan, sala fiind neîncăpătoare pentru toți cei care au dorit să participe la curs.

Vineri, în prima oră, peste 60 de tineri au venit să urmărească cursurile din cadrul UNATC, a arătat Raluca Rădoi, coordonatorul evenimentului.

Tot vineri, tinerii mai pot participa la ateliere de improvizație, de regie film, actorie, coregrafie. Ziua se va încheia cu o proiecție de filme UNATC, coordonate de conf. univ. dr. Paul Chiribuță, și cu spectacolul "Ivanov" de A.P. Cehov, coordonat de prof. univ. dr. Tania Filip.

În următoarele două zile, bucureștenii sunt invitați să urmărească și spectacolele "Mizerabilii" de Victor Hugo, "Poveste furtunoasă" după I. L. Caragiale sau "Frumoasa și bestia" după Jean-Marie Leprince de Beaumont, producții ale studenților UNATC.

sursa: agerpres.ro

» Preluat de pe LivePr.ro
- Cursuri de actorie

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro