Cursa insangerata: trenul unui roller coaster a accidentat mortal o caprioara

Sambata, in jurul orei 11:15, o caprioara care s-a apropiat prea mult de sine a fost decapitata de trenul care se deplasa cu o viteza de 50 de mile pe ora. Cursele roller coaster din parcul de distractii din Lightwater Valley, North Yorkshire, avand traseul cel mai lung din Europa, au fost suspendate timp de 30 de minute dupa acest incident. Pasagerii au fost ingroziti in momentul in care au fost stropiti cu sange, nestiind ce se intampla.

Purtatorul de cuvant al parcului de distractii, una dintre cele mai importante atractii din regiune, a declarat faptul ca se mai intampla ca animalele salbatice sa patrunda in zona, desi perimetrul este imprejmuit cu un gard de protectie.

Nu este primul incident de acest gen la roller coasterul din North Yorkshire. Si in anul 1994, o caprioara a fost lovita in mod similar, coarnele sale fiind prinse intre barele de protectie ale trenului. De asemenea, s-au inregistrat si probleme tehnice in anul 2004, cand un tren plin cu 38 de pasageri a ramas blocat la aproximativ 30 de metri deasupra solului. Roller coasterul a fost inchis o perioada, pana la identificarea si repararea defectiunii.

Traseul roller coaster din North Yorkshire, deschis inca din anul 1991, este unul dintre cele mai renumite de acest fel din lume. Avand o lungime de 1,5 mile, acesta atrage participantii prin curbele riscante, precum si prin urcari si coborari deosebit de spectaculoase, chiar si de la 30 de metri inaltime.

Sursa: The Northern Echo