Curaj nebun: a mers pe sarma fara echipament de protectie si legat la ochi

noiembrie 4, 2014

Risc la cote extreme asumat de Nik Wallenda, un cascador american care a reusit o performanta unica in lume: a intrat in Cartea Recordurilor pentru mers pe sarma fara plasa sau ham de protectie.

Sub privirile a mii de oameni din Chicago, „regele mersului pe sarma”, cum a fost supranumit Wallenda, a traversat mai intai distanta dintre doua cladiri peste raul Chicago. Conform spuselor sale, a fost cel mai abrupt parcurs realizat vreodata, cu un unghi de inclinare de 19 grade. Realizata in 6 minute si 50 de secunde, cascadoria a avut loc la o inaltime ametitoare, de peste 150 de metri.

A doua incercare a fost finalizata in aproximativ un minut. Toti spectatorii si-au tinut rasuflarea in momentul in care Nik si-a acoperit ochii cu o banderola neagra si a traversat astfel o distanta mai scurta, intre doua cladiri. Abia dupa ce a ajuns cu bine pe partea cealalta, au izbucnit si strigatele de bucurie si ovatiile, facandu-l pe Wallenda sa exclame emotionat: „Iubesc Chicago si Chicago cu siguranta ma iubeste!”.

Inainte de inceperea cascadoriilor, spectatorii au fost rugati sa nu foloseasca lasere, blitzuri sau drone care ar putea sa-i distraga atentia lui Nik. Spectacolul a fost transmis pe canalul Discovery cu cateva secunde intarziere, pentru a le da posibilitatea producatorilor sa intrerupa transmisiunea la timp in cazul in care cascadoria ar fi fost nereusita.

Nik Wallenda este renumit pentru cascadoriile sale extreme, realizate fara echipament de protectie. Doua dintre performantele anterioare televizate (peste Cascada Niagara – in 2012 si peste defileul raului Little Colorado – in 2013) au atras fiecare aproximativ 13 milioane de spectatori.

Sursa: Daily Star

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro