Cum va arata cursul valutar euro - leu la finalul anului 2020

mai 14, 2020

In contextul pandemiei de noul coronavirus, Romania se confrunta cu probleme economice care vor pune presiune pe cursul de schimb euro - leu. S-a vazut deja o crestere in ultimele luni, in prezent cursul euro - leu fiind stabilizat aparent in intervalul 4,82 - 4,84 lei / euro, dupa cum arata datele ce pot fi consultate pe bnr-cursvalutar.ro.

Care va fi insa evolutia urmatoare? Este greu de pariat pe un anumit curs, in conditiile in care exista o mare necunoscuta: cum va evolua transmiterea virusului si cat de repede se va relua viata normala a oamenilor, inclusiv obiceiurile de consum puternic afectate negativ de restrictiile sociale. Asadar, totul depinde de modul in care vor evolua lucrurile in aceasta criza din domeniul sanatatii. O recuperare rapida, in forma de V (crestere asa cum a fost descresterea) ar ajuta economia si implicit cursul de schimb valutar.

Cei mai multi analisti vad cursul euro - leu mergand peste 4,90 lei / euro in acest an, iar cei mai pesimisti considera ca nu va fi o mare distanta de valoarea de 5 lei / euro. Un astfel de scenariu inseamna o depreciere de 2 pana la 4 procente, destul de semnificativa. Deprecierea ar afecta negativ economia si planurile Guvernului, asadar este foarte posibil sa vedem in continuare interventii ale BNR pentru evitarea devalorizarii monedei nationale, asa cum s-a intamplat in lunile martie - aprilie 2020. Exista si economisti optimisti ce considera ca recuperarea in economie se va face aproape la fel de brusc precum s-a consemnat scaderea, iar implicit cursul valutar nu va avea de suferit.

Pentru a ne face o idee mai exact, ne putem uita atat la cotatiile valutare de pe curs-valutarbnr.ro (se observa salturi destul de reduse, temperate in unele momente, variatii normale), cat si la declaratiile oficialilor guvernamentali. Ministrul de Finante a declarat recent ca vede chiar o apreciere pe termen scurt a monedei nationale, in niciun caz o depreciere. Acesta este un semnal important transmis pietelor, cat si BNR. De altfel, luna trecuta, Guvernatorul Mugur Isarescu declara ca ceea ce a fost mai rau pe piata monetara a trecut si ca acum bancile si fluxul de numerar stau bine, fara emotii.

Cei care doresc sa vada in orice moment care este valoarea economiilor proprii dintr-o moneda in alta ca raport pot folosi convertor valutar bnr online. Acest instrument este extrem de util si pentru cei care planifica unele cheltuieli mai mari, de exemplu achizitia unei masini sau a unei proprietati imobiliare.

In curand, speram, lucrurile vor reveni in mare parte la normal si in ceea ce priveste turismul. Astfel, macar pentru anul 2021, exista speranta ca ne vom putea planifica aproape ca si pana acum vacante in straintate. Pentru ca multe valute au inregistrat fluctuatii in contextul pandemiei, convertorul valutar este foarte util pentru a planifica bine valorile financiare pentru vacante in straintate si pentru a stii exact care sunt calculele pentru schimbul de la banca sau de la casa de schimb valutar (cursuri ale unor astfel de institutii, cursuri de vanzare si de cumparare, pot fi de asemenea consultate usor online).

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro