Cum treci cu bine peste un accident auto: un centru de daune bun și câteva decizii inspirate

Accidentele auto sunt evenimente nefericite pe care orice șofer dorește cu orice preț să le evite. Indiferent de gravitatea lor și de efectele pe care le au, accidentele provoacă dureri de cap. Ce-i drept, în cazul în care singura ta grijă în urma unui accident este aceea de a-ți repara mașina, te poți considera un om norocos. Chiar și așa, te pricopsești cu o problemă pe care trebuie să o rezolvi. Iar rezolvarea poate ajunge să implice o mulțime de drumuri făcute pe la ghișee și sediile unor service-uri. Totodată, te poți lovi de costuri foarte mari și de termene aberante de finalizare a reparațiilor. Pentru a scăpa de această grijă, este foarte important să apelezi la un centru de daune bun. O astfel de instituție este cea care are mijloacele necesare pentru a-ți oferi o experiență cât mai ușoară și un rezultat final de calitate. A fi parte dintr-un accident auto, mai ales în postura nevinovatului, este clar ceva ce toată lumea vrea să evite, însă dacă n-ai de ales, va trebui să te confrunți și cu toți pașii necesar a fi urmați imediat după petrecerea nefericitului eveniment. Iată tot ce trebuie să știi despre cum să te ajuți singur în caz de accident și cum să alegi un centru de daune de calitate.

Sună imediat la un centru de daune, dacă ai făcut accident

În cazul în care ești implicat într-un accident auto, regula numărul 1 de care trebuie să ții cont este aceea de a nu intra în panică. Acest aspect este foarte important, deoarece deciziile pe care le iei imediat după producerea evenimentului sunt extrem de importante. Dacă situația este una gravă și există victime, trebuie să ai prezența de spirit necesară pentru a alerta cât mai rapid autoritățile. În cazul în care constați că toate părțile implicate sunt în regulă din punct de vedere fizic, trebuie să demarezi primele demersuri pentru a-ți repara autoturismul. Este foarte important să ai asigurarea RCA la zi și, dacă ai o mașină la care ții foarte mult, și o asigurare CASCO. Dacă ajungi la concluzia că nimeni dintre persoanele implicate nu necesită îngrijiri medicale, soluția este să închei un formular de constatare amiabilă cu celălalt șofer. Ulterior, trebuie să anunți asiguratorul de producerea incidentului, completând astfel toți pașii esențiali și obligatorii pe care trebuie să îi faci, imediat după producerea accidentului.

 

Pasul contactării asiguratorului este necesar deoarece el este ceea ce paortă denumirea de avizare a daunei. Această avizare trebuie făcută în ziua în care s-a petrecut accidentul, în baza informațiilor despre eveniment, a datelor despre persoanele implicate, dar și a unor documente. Aceste documente constau în polița de asigurare, cartea de identitate și permisul de conducere ale șoferului, certificatul de înmatriculare al mașinii, formularul de constatare amiabilă, dar și alte documente, în funcție de caz.

Imediat după ce toate aceste informații sunt trimise la asigurator, acesta îți va furniza un număr de dosar pe care trebuie să îl prezinți la un centru specializat, care te va ajuta cu constatarea daune. Acest centru de daune este locul în care mașina ta va fi reparată. Firește, procesul de reparație poate varia ca durată, precum și ca preț. De aceea, este esențial să apelezi la un centru de daune bun.

 

Trebuie să verifici ca centrul la care apelezi să colaboreze cu asiguratorul care trebuie să suporte costurile reparațiilor. Altfel, riști să te alegi cu cheltuielile de reparație nedecontate. Odată ce ai verificat acest aspect, trebuie să verifici și modul în care angajații centrului de daune îți sunt alături cu sfaturi și consultanță. Un centru de daune bun va face totul pentru ca experiența ta să fie rapidă și fără probleme. De asemenea, el îți va asigura posibilitatea de a urmări în timp real, online, progresul reparațiilor și îți va pune la dispoziție și o mașină pe care să o poți utiliza cât timp a ta este în service. De regulă, cele mai bune astfel de ateliere garantează un interval de reparare de 2-5 zile. Un service auto de cea mai bună calitate te va scuti de multe griji și îți va facilita o reparație rapidă și sigură a autoturismului.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro