Cum te ajută un workstation să fii mai productiv?

august 27, 2022

Diferenţa principală dintre un workstation şi un laptop sau un calculator obişnuit se vede clar la capitolul performanţă. Ai procesoare puternice de la companii de top, memorii nECC şi ECC până la 128GB, nuclee multiple pentru procesoare şi un număr mai mare de procesoare, plăci grafice şi procesoare grafice de la NVIDIA sau AMD cu până la 16GB VRAM, stocare minimă de 1TB, certificări ISV.

Un workstation te ajută să fii mai productiv tocmai pentru că există performanţe mai bune şi eficienţă mai mare în utilizarea sa. Memoria RAM ECC nu permite apariţia erorilor care îţi pot încetini sau anula muncă, toate erorile sunt corectate şi căutate în timp real pentru a feri sistemul de orice restart sau pierdere de date.

Stocare rapidă, procesoare grafice şi plăci grafice puternice

Eşti mai productiv cu un workstation şi pentru că ai nuclee multiple cum am văzut deja la nivel de procesor. Fiecare nucleu se va opera de executarea unor anumite sarcini, vei termina mai rapid ce ai de făcut şi vei putea rula în paralel mai multe aplicaţii puternice pentru multitasking real. Plus că vei putea folosi softuri foarte complexe şi care au nevoie de resurse foarte multe fără să ai probleme legate de vitezele de răspuns şi de procesare.

GPU-urile speciale pentru workstationuri îţi permit să editezi video, să faci randare, să faci design în inginerie sau să vizaulizezi date ştiinţifice, să creezi conţinut digital. Eşti mai productiv când ştii că te poţi baza pe placi grafice şi procesoare grafice de top, totul se desfăşoară rapid şi timpul de lucru se reduce. De exemplu, Dell Precision T5600 este un workstation ideal pentru cei care lucrează în proiectare, design interior sau editare foto / video.

Stocarea RAID contribuie la o mai bună productivitate când se foloseşte un workstation. Ai copii de siguranţă făcute automat în permanenţă, iar în caz de erori majore şi de blocaje nu pierzi niciun fişier, nu pierzi datele importante. Vei lucra în continuare şi nu vei mai pierde timp cu recuperarea de date dificilă şi cu refacerea unor lucruri pe care le-ai pierdut definitiv.

Şi tot legat de stocare, ai SSD-uri rapide, cu viteze mari de citire-scriere, ai consum redus de energie, performanţe mai bune, deci şi o productivitate mai bună. Plus că poţi pune şi HDD-uri cu viteze mari de rotaţie pentru eficienţă şi mai bună pe termen lung.

Rezistenţă în timp şi diagnosticare rapidă

Workstationurile funcţionează foarte bine, nu au nevoie de reparaţii, sunt construite pentru a rezista la uzură, le poţi lăsa să funcţioneze ore la rând fără să păţească nimic. Poţi face upgrade la toate componentele din interior, îţi îmbunătăţeşti simţitor productivitatea şi ai tot ce îţi trebuie ca să termini absolut tot ce ai de realizat într-o perioadă dată de timp.

Nu mai eşti nevoit să le schimbi foarte des şi să iei de la capăt multe sarcini, le poţi personaliza uşor, un workstation va fi exact aşa cum ţi l-ai dorit pentru productivitate maximă oricând. Diagnosticarea şi repararea unui workstation e mult mai rapidă, ai softuri specializate şi oameni care te pot ajuta să ai un workstation perfect funcţional, deci productivitatea nu va avea de suferit.

Acestea ar fi avantajele de a avea un workstation şi influenţa sa asupra productivităţii într-o companie. E o investiţie bună pe care trebuie să o faci dacă vrei să îţi îmbunătăţeşti productivitatea în companie şi să oferi angajaţilor sisteme performante pentru îndeplinirea mai rapidă a sarcinilor.

 

 

 

 

 

Gazduire Web

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro