Daca detineti deja puicute ouatoare probabil ca ati aflat faptul ca intretinerea acestora nu este o sarcina foarte simpla. Gainile prin natura lor nu sunt pretentioase in ceea ce priveste hrana pe care le-o administrati, fapt pentru care tot mai multi fermieri aleg sa creasca gaini. Desi nu sunt niste fapturi pretentioase, indeplinirea unor conditii sunt absolut necesare pentru a avea parte de o productie de oua satisfacatoare.
Optarea pentru o astfel de afacere presupune anumite eforturi financiare pentru a asigura in totalitate conditiile necesare cresterii si dezvoltarii corespunzatoare. Unul dintre cele mai importante aspecte care are o influenta majora si directa simultan este hrana acestora. Hranite corespunzator, gainile pot produce oua astfel incat sa va puteti bucura de venituri substantiale. Iata cateva sfaturi cu privire la hranirea corespunzatoare a gainilor, cu furaje de la Furajegospodaru.ro.
In general, multi fermieri opteaza pentru administrarea furajelor compuse din cereale. Acestea contin intregul aport necesar de vitamine, minarale si alti nutrienti importanti pentru cresterea si dezvoltarea acestora. Cele mai utilizate plante in acest sens sunt graul, secara sau ovazul. Un aspect important in acest sens este acela de a incerca sa le combinati fara a administra acelasi tip de cereala timp indelungat. Simultan puteti administra si furaje verzi compuse din radacini de leguminoase, si diferite plante verzi precum trifoi sau lucerna.
Daca nu dispuneti in gospodaria dumneavoastra de cerealele mentionate mai sus, astazi aveti posibilitati multiple de hranire, datorita existentiei numeroaselor magazine de specialitate care comercializeaza furaje pentru orice rasa existenta. In cadrul acestor magazine pe langa furajele clasice, aveti posibilitatea achizitionarii de vitamine si minerale in cazul in care considerati ca acestea nu beneficiaza cantitati suficiente din celelalte furaje. Vitaminele sunt extrem de importante pentru productia de oua, fiind direct responsabile pentru intarirea cojii oualor. Daca optati pentru vitamine, aveti in vedere sa nu le administrati mai mult de doua ori pe saptamana.
Asigurati-va ca gainile au suficienta hrana, iar daca observati ca acestea nu sunt satule, mai adminsitrati-le o cantitate foarte mica de hrana. Daca nici in acest caz nu observati o schimbare in comportamentul lor va trebuie sa luati in considerare schimbarea furnizorului de hrana. Productia de oua este strict influentata de acest aspect dar simultan si de cantitatea de apa administrata. In general gainile consuma o cantitate mai mare de apa decat cantitatea de hrana pe care o consuma.
» Preluat de pe LivePr.ro - Cum sporesti productia de oua a gainilor?
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro