Cum slăbești rapid și sănătos?

Foarte mulți oameni se chinuie și fac foamea pentru a scăpa de kilogramele în plus, însă acesta nu este un mod perfect sănătos pentru scăderea în greutate. O dietă echilibrată te poate ajuta mai mult decât  înfometarea, care duce uneori și la probleme grave de sănătate. Astfel, un juriu de nutriționiști americani pentru U.S. News & World Report au decis că regimul Raw şi Weight Watchers sunt cele mai bune diete ale ultimilor ani.

Dieta Raw mai este numită și dieta alimentelor crude. Aceasta presupune consumul de alimente proaspete, nepreparate termic, cum sunt fructele, legumele, seminţele, ouăle şi lactatele. Printre beneficiile promovate de dieta Raw se numără: pierderea în greutate, creşterea energiei, îmbunătăţirea aspectului pielii, îmbunătăţirea sistemului imunitar, o digestie mai bună, prevenirea bolilor de inimă şi a altor tipuri de boli cronice. Cei care urmează acest regim ajung să consume jumătate din numărul caloriilor pe care le-ar fi ingerat în mod obişnuit. Această dietă este un trend în rândul vedetelor. Actriţa Demi Moore, celebrul Sting, Cher, Susan Sarandon şi actorul din Natural Born Killers, Woody Harrelson, sunt adepţi ai acesteia.

Dieta Weight Watchers este o metodă inedită de slăbire care asociază pentru prima dată regimul alimentar cu un sistem de puncte și cu susținerea psihologică. Metoda este flexibilă, ușor de utilizat și poate fi adoptată indiferent de programul celui ce dorește să o folosească. Ea are la bază trei reguli simple. Prima dintre ele este că fiecare persoană dispune de un număr de puncte, definite în funcție de anumite criterii de evaluare (vârstă, sex, greutate, înălțime, activitate fizică). De asemenea, fiecărui aliment îi corespunde un anumit număr de puncte, calculate în funcție de numărul de calorii și de lipide la 100 de grame. Cu cât alimetul conține mai multe grăsimi, cu atât valorează mai multe puncte. Ultima regulă este activitate fizică, iar dacă aceasta este prezentă în dietă vă poate ajuta să câștigați puncte bonus, care pot fi folosite pentru a vă oferi mici plăceri gurmande. Principiul de bază al dietei Weight Watchers este că niciun aliment nu este interzis, însă toate sunt permise în cantități moderate.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro