Cum se scrie un cod vestimentar pe o invitație de nuntă?

Menționarea unui cod vestimentar asigură faptul că evenimentul dvs. rămâne la fel de formal sau casual pe cât doriți și le este util oaspeților, ca să știe exact ce se așteaptă de la ei ca ținută.

 

În acest articol, veți găsi câteva idei utile pentru formularea codului vestimentar, indiferent dacă vă doriți o nuntă formală sau casual.


Unde să includeți codul vestimentar


Dacă doriți să fiți specifici cu privire la codul vestimentar, puteți face acest lucru în trei locuri:


Invitația de nuntă


Puteți include codul vestimentar în colțul din stânga jos sau din dreapta invitației. Alternativ, codul vestimentar poate fi plasat în centrul de jos al designului invitației.


Un card separat de informații / detalii


Dacă includeți un card de detalii sau informații cu alte informații importante pentru oaspeții dvs., utilizați acest card pentru a vă lista codul vestimentar, precum și pentru a vă menține invitația cât mai simplă.


Website-ul dvs. de nuntă


Dacă oferiți deja un website de nuntă pentru alte detalii și informații importante pentru oaspeți, utilizați acest spațiu pentru a vă lista și codul vestimentar.


Coduri vestimentare


White tie


White tie sau ținuta de seară completă este cel mai formal dintre toate codurile vestimentare. Bărbații se îmbracă în smoching cu coadă lungă, iar femeile poartă rochii de ocazie de lungime întreagă, până la podea.

 


Black tie


Black tie indică, de obicei, o nuntă de seară în care bărbații poartă smochinguri cu papion negru, iar femeile poartă rochii formale, sunt cautate cele de ocazie, până la podea. Cravata neagră nu înseamnă că trebuie ca oaspeții să poarte negru. Cu toate acestea, în mod tradițional, bărbații purtau papion și smoching negru.


Black tie optional


Aceste fraze înseamnă că oaspeții sunt încurajați să poarte îmbrăcăminte care se potrivește unui cod vestimentar cu cravată neagră, dar că acest lucru este opțional. Pentru bărbați, ar trebui să poarte un costum închis la culoare, cu o cămașă și cravată (dacă nu doresc să poarte un smoching). Femeile ar trebui să poarte o rochie lungă până la podea, o rochie de cocktail până la genunchi sau un costum cu pantaloni eleganți.


Semi-Formal


Acest lucru indică o scădere a formalității de la cravata neagră și este potrivit pentru o nuntă semi-formală în timpul zilei. Îmbrăcămintea formală de nuntă este opțională pentru toți oaspeții. Pentru bărbați, ar trebui să poarte un costum clasic sau un smoching, inclusiv o cravată, și îmbrăcăminte formală de seară (rochii până la podea sau costume) pentru femei.


Sacou și cravată


Similar cu codul Semi-Formal, codul de sacou și cravată indică faptul că este acceptabil ca bărbații să poarte o jachetă sport, un sacou sau chiar un blazer și pantaloni chino, cu cravată. Femeile ar trebui să poarte o rochie de cocktail mai scurtă sau un costum cu fustă sau pantaloni.


Ținută de cocktail


Îmbrăcămintea de cocktail nu este prea formală și încurajează oaspeții să fie îmbrăcați cu un pas deasupra codului Smart casual. Pentru femei, este adecvat un tiv deasupra genunchiului. Pentru bărbați, aceștia pot purta costum (cravată opțională) sau jachetă sport și cămașă elegantă.


Smart casual


Smart casual înseamnă că invitații la nuntă sunt rugați să se îmbrace frumos, fără a fi prea îmbrăcați - sau prea casual. Pentru bărbați, denimul închis sau pantalonii de costum cu o cămașă îngrijită sunt potrivite, în timp ce femeile pot purta o fustă, o rochie eleganta, de la emag, sau chiar un pantalon elegant.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro