Cum se schimba tonerul intr-un copiator Konica Minolta color?

Copiatoarele sunt utile pentru orice tip de afacere si usureaza munca oricarui angajat, pana cand se epuizeaza tonerul. Cand cartusul de toner este gol, productivitatea se poate opri. Din fericire, inlocuirea cartusului de toner Konica Minolta nu trebuie sa fie o sarcina coplesitoare. De fapt, este un proces foarte simplu daca urmezi pasii de mai jos.

Notiuni de baza

Cand esti in fata copiatorului Konica Minolta, poti vedea meniul principal pe panoul de control al ecranului tactil. Ecranul de pornire ofera patru optiuni (Copiere, Scanare / Fax, User Box si Utilitar) si o optiune care iti cere sa selectezi functia de utilizare. Pentru a incepe, selecteaza optiunea „Copiere”.

Acest lucru te va duce la meniul principal pentru modul de copiere de pe aparat. In partea de sus, mesajul va afisa expresia „Ready to Copy”. Daca aparatul tau are sau va avea in curand nevoie de toner nou, unul dintre cele doua mesaje va aparea in prompt: daca tonerul este redus, este posibil sa vezi mesajul „toner redus”, daca este la un nivel critic, este posibil sa vezi un mesaj mai urgent „inlocuieste cartusul de toner”.

Care cartus necesita inlocuirea?

Dupa ce ai aflat ca un cartus de toner Konica Minolta trebuie schimbat, trebuie sa verifici care este cel care trebuie inlocuit. Din nou, inca un pas usor. In ecranul meniului principal pentru modul copiere, vei observa o bara de stare a cartusului de toner in coltul din dreapta sus sau stanga jos. Aceasta cutie mica listeaza nivelul actual de toner din cartusele pentru galben, magenta, cyan si negru.

Aceasta optine nu numai ca te ajuta sa determini ce cartus de toner trebuie schimbat, dar iti ofera posibilitatea sa comanzi din timp tonerele necesare. Astfel, te poti asigura ca ai suficiente consumabile pentru a mentine copiatorul functional, fara intreruperi.

Schimbarea cartusului

Dupa ce ai stabilit care este cartusul care trebuie schimbat (folosim cartusul negru ca exemplu) va trebui sa deschizi panoul de acces din partea din fata a aparatului. La aparatele de copiat Konika Minolta, panoul de acces se rabateaza spre tine pentru a avea acces la cele patru cartuse de toner.

Vei incepe prin localizarea cartusului de toner negru. Toate cele patru cartuse sunt etichetate cu semne codificate in culori care arata care este cartusul. Apuca manerul cartusului negru si roteste-l in sens invers acelor de ceasornic (stanga) pana auzi un clic. Cartusul de toner este acum deblocat din carcasa si va fi usor de inlaturat. Pune cartusul nou in locul celui vechi. Gliseaza cartusul de toner pana la capat in carcasa si roteste manerul spre dreapta pana cand auzi ca se blocheaza in pozitie.

Verificare

Dupa ce ati inlocuit componentele necesare, pur si simplu inchide panoul de acces frontal si arunca o privire la meniul ecranului. Daca ai parcurs pasii necesari, solicitarea din meniul modului de copiere va afisa mesajul „Ready to Copy”. De asemenea, poti verifica afisajul nivelului de toner din coltul din dreapta sus sau stanga jos pentru a vedea daca aparatul de copiat a inregistrat un nou cartus de toner Konica Minolta, indicand faptul ca nivelul tonerului este plin.

 

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro