Cum se sarbatoreste Revelionul in alte tari?

Chiar daca majoritatea tarilor sarbatoresc trecerea dintre ani, obiceiurile pot fi mai mult sau mai putin asemanatoare. Iata cateva exemple despre cum petrec alte natii cu ocazia acestei sarbatori:
Brazilia
Petrecerea de trecere dintre ani este una dintre cele mai exuberante in Brazilia. In cele mai multe orase brazilieni, chiar si cele de marime medie, este un spectacol de artificii dupa miezul noptii si spectacole speciale de muzica. Cea mai cunoscuta celebrare este pe plaja Copacabana in Rio de Jaineiro. Orasul Sao Paoloare gazduieste si el un eveniment cunoscut in intreaga lume: Maratonul Saint Silvester, la care participa atleti din mai multe tari incluziv staruri olimpice cum este Paul Tergat din Kenia, care a castigat de cinci ori.
Canada
In Canada familiile se aduna de obicei si celebreaza Revelionul impreuna. Cel mai adesea, cateva familii se intalnesc si celebreaza in cadrul unei petreceri mai mari. Petrecerile de obicei implica semineuri si spectacol de lumini. Multi canadieni vad Revelionul ca pe un moment in care familia se reuneste si are un festin pe cinste. Obiceiul difera de la o zona la alta. In Quebec, de exemplu, sarbatoarea este celebrata deopotriva cu familia si prietenii si se ofera cadouri. In mediul rural, oamenii isi iau snowmobilurile si se urca pe dealurile inalte unde fac gratare.
Danemarca
Danezii celebreaza de obicei Revelionul cu familiile, sau mult mai comun in zilele noastre, cu prietenii apropiati, cu artificii si sampanie. Meniul de revelion este alcatuit de obicei din trei feluri. Danezii asculta in mod normal si discursul pe care Regina il tine la televizor. Apogeul il reprezinta momentul in care ceasul de pe Primaria Copenhagai arata ora 12 si mii de oameni sunt adunati in piata orasului pentru a se distra si pentru a urmari artificiile.
Ecuador
Oamenii din Ecuador sarbatoresc Revelionul intr-un mod unic. Efigii numite Anos Viejos (Ani vechi) sunt create pentru a reprezenta oameni si evenimente din anul anterior. Cel mai adesea acestea include caractere politice sau lideri cu care creatorul efigiei nu a fost de acord. Papusile sunt facute din bete de baut, ziare, carpe vechi etc. In general sunt umplute cu artificii iar la miezul noptii sunt aprinse pentru a simboliza arderea trecutului incovenient si pentru a ura bun venit anului nou. Originea aceste traditii este necunoscuta.
Inca o traditie cunoscuta din Ecuador este “Vaduva” care este in mod normal un barbat imbracat in femeie si care ii face pe oameni sa rada prin faptul ca plange in continuu. Apoi oamenii ii vor da vaduvii niste bani pentru a o ajuta sa scape de barbatul nebun.

India
Cele mai multe sarbatori au loc in orasele mari cum sunt Delhi, Chennai, Hyderabad si Mumbai. Evenimentul este insotit de artificii si spectacole sustinute de personaje de la Bollywood.

Japonia
In Japonia se tine Festivalului Cantecului Rosu si Alb. Este o traditie veche de 50 de ani in care “25 de barbati si 25 de femei” sunt impartiti in doua echipe care trebuie sa faca zgomot (sa ciripeasca) fara incetare. Templele budiste suna de 108 ori.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro