Cum se pune faianta

aprilie 26, 2013

CUM SE PUNE FAIANTA?

Pentru inceput curatam peretele de impuritati cu ajutorul unei perii sau bidinea, dupa care aplicam amorsa. Conteaza destul de mult si calitatea amorsei deoarece adezivul trebuie sa aibe o aderenta buna pe perete. Ati vazut probabil ca in multe cazuri atunci cand invatam cum se pune faianta cand scoateti placile de faianta se desprind de perete cu adeziv cu tot. Eu unul folosesc amorsa de la Atlas in general, mi se pare foarte buna. Nu va speriati daca vedeti galetusa de amorsa mica deoarece aceasta se dilueaza cu o cantitate destul de mare de apa si o puteti aplica pe o suprafata foarte mare.

CUM VA DATI SEAMA DACA AMORSA ESTE BINE APLICATA?

Amorsa se aplica pe suprafata curatata cu ajutorul trafaletului. Puteti folosi si bidineaua dar eu unul va recomand TRAFALETUL pentr u ca bidineaua se scurge foarte mult si o sa va mozoliti de amorsa pe maini si pe haine. Foarte important este sa folositi manusi si sapca atunci cand dati c u amorsa pentu a nu avea surprize neplacute.
Dupa ce ati dat o mana de amo rsa puteti sa verificati daca este bine aplicata foarte simplu. Frecati putin palma in sus si in jos pe peretele dat cu amorsa si daca suprafata e tare si nu se scurge nisipul printre degete inseamna ca e bine a plicata. Daca peretele inca este nisipos si se scurge atunci mai aplicati o mana de amorsa.Dupa ce ati aplicat amorsa urmeaza urmatoarea etapa si anume masuratorile.

CUM MASURAM CORECT?

Prima oara dam nivelul camerei cu ajutorul furtunului de nivel. ( Furtunul de nivel este un furtun transparent).Furtunul de nivel se umple cu ap a. Umpleti o galeata cu apa si asezati galeata la inaltime( pe masa) si bagati un capat al furtunului in galeata. Celalalt capat trebuie tinut mai jos. (Procedati la fel ca in cazul in care scoateti benzina din rezervor). Trageti putin aer cu gura din furtun si lasati sa curga apa pa na nu mai ramane pe furtun nici o bula de aer.Foarte important sa nu aveti nici o bula de aer in furtun.
CUM SE DA NIVELUL CAMEREI?

Puneti un capat al furtunuli pe un perete si celalalt in capatul peretelui . Dati semn cu un creion la nivelul apei din furtun la ambele capete. Dupa ce ati insemnat mutati furtunul pe toti peretii si insemnatii la acelasi nivel. Dupa ce ati terminat de insemnat toti peretii folositi un trasor si dati o dunga de jur imprejurul camerei. Atentie ca dunga sa treaca prin toate semnele care le-ati dat cu furtunul de nivel.Dupa ce ati terminat de trasat puteti verifica dunga cu o cumpana (poloboc).Acum incepe o alta etapa si anume asezarea dreptarelor de sprijin.
Acum va trebuie o ruleta. Va trebuii sa cobarati nivelul trasat cu ajutorul furtunului folosind o ruleta.De la dunga data cu trasorul coborati in jos cat puteti folosind ruleta si dand semene cu creionul. Ca orientare puteti lasa de la podea cam 20 cm . Acum va trebuiesc dreptare care pot fi din aluminiu sau din lemn. Nu folositi materiale flexibile precum profile metalice de rigips sau alte materiale din plastic. Dreptarul trebuie sa fie dur si drept. Va trebuii sa montati dreptarele pe toata lungimea peretilor de jur imprejurul camerei.Atentie ca este o treaba migaloasa si de mare precizie. Conteaza fiecare milimetru. Dreptarele le prindeti cu ajutorul diblurilor( in general se folosesc diblurile de 6 x 40) sau cu holsuruburi. Nu bateti cuie pentru ca dreptarul poate sa va fuga de la semn. Dupa ce ati prins dreptarele verificati inca o data cu cumpana(polobocul), in special de pe o latua pe alta a peretelui ( la colturi). De ce insist sa fiti foarte atenti la montarea dreptarelor? Pentru ca veti incepe montarea placilor de faianta plecand de pe ele si daca plecati cu 2-3 milimetrii stramd de pe dreptar veti ajunge mai sus sa va iasa foarte stramb si 2-3 milimetrii aceia se transforma in centimetri.

» Preluat de pe LivePr.ro - Cum se pune faianta

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro