Cum se intretine si cum se curata corect lantul motocicletei

iulie 17, 2020

 

Intretinerea si curatarea corecta a lantului motocicletei tale este esentiala atunci cand iti doresti ca sistemul tau de distributie sa functioneze impecabil. Chiar daca fiecare are propriile sale reguli de curatare si intretinere a acestuia, o serie de principii de baza trebuie respectate cu sfintenie.


Verificarea si intretinerea lantului sunt doua operatiuni banale pentru tine si motocicleta ta. Un lant curat si lubrifiat are o viața mai lunga, iar verificarea periodica este fundamentala pentru mersul in siguranta.

 

Iti prezentam, asadar, cateva operatiuni de care trebuie sa tii cont inainte de-a te urca pe motocicleta, pentru un plus de confort si siguranta pe intreaga durata a deplasarii.


Curatarea lantului


Inainte de unge lantul, trebuie sa-l cureti si sa indepartezi petele de murdarie. Indepartarea petelor de murdarie este extrem de importanta pentru ca, in timp, uleiul, praful si materialele uzate formează o masa pastoasa ce are un efect abraziv si scurtează durata de viata a lantului.

 

Totodata, un lant uscat si curat permite o distributie mai buna de spray lant.


Care este modul corect de a avea grija de lantul motocicletei tale?


In primul rand, daca motocicleta ta este echipata cu ajutorul unui cric, se fizeaza motociclera inclinata pe partea stanga, se fizeaza cricul pe roata din spate. Apoi, se asigura motocicleta si in fata.

Daca motocicleta ta are doar cric lateral, ti-ar prinde bine un stand de asamblare. O data urcată pe stand, te poti folosi de o mana ca sa invarti roata si de una ca sa cureti lantul. Dupa ce-ai facut aceasta prima operatiune, un spray lant cat mai calitativ pe toate partile lantului.

 

Iti poti da seama ca ai incheiat cea de-a doua parte a procesului de curatare a lantului atunci cand toate zalele lantului sunt acoperite cu produsul de curatare.

 

Dupa ce toate zalele lantului sunt acoperite de spray lant, produsul se lasa un timp sa fie absorbit pentru aproximativ cinci minute

Dupa trecerea celor cinci minute, zalele se curata cu o perie speciala. Nu se recomnada sa folosesti o perie de sarma sau una din material similar! Peria din sarma poate deteriora inelele de etansare dintre zale, ceea ce va duce la scurgeri de vaselina.

 

 

Retine ca scurgerile constante de vaselina vor conduce la deterioararea avansata a lantului de distribuie, iar operatiunea s-a dovedit a fi sortita esecului.

Pentru a proteja mediul si a evita petele lasate pe asfalt de spray-ul pentru lant aplicat, foloseste o tava pentru ulei sau pune o bucata mare de carton sub lant.

 


Nu te grabi sa pleci cu motocicleta imediat dupa ce ai aplicat spray lant!


Nu pleca cu motocicleta imediat dupa ce ai pulverizat spray pe lant. Aderenta optima este obtinuta dupa minim 10-15 minute, timp in care solvențtii actioneaza asupra zalelor de lant. Pentru un kit de lant original, accesati dealerii autorizati chiar si online.

 

Daca te prinde ploaia la drum lung, este recomandat sa ungi lantul imediat ce ai ajuns acasa. Dar daca te prinde in concediu?

Ei bine, ia cu tine cutie suport pentru spray-ul de lant, reincarcabila. Aceasta este un dispozitiv portabil, care incape cu maxima usurinta in orice buzunar de sub saua motocicletei. Deci, poti rula fara prea mare stress pe toata perioada concediului tau.

 

 

 

 

 

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro