Cum se alege un cuptor electric

Există o mulțime de opțiuni pe piață pentru ce tip de cuptor electric să alegi. Unul încorporat, un cuptor dublu, un singur cuptor, dimensiunea, numărul de funcții și multe altele sunt toate elementele care trebuie luate în considerare.


Cuptor electric simplu sau dublu


Cuptoare simple – Cuptoarele simple au un singur compartiment și sunt în general suficient de mari pentru nevoile de prăjire și coacere a majorității familiilor. Cea mai obișnuită lățime este de 60cm, totuși acestea vin și în 90cm.

Cuptoare duble – Cuptoarele duble oferă comoditatea de a avea un cuptor mic separat, care să permită timpuri mai rapide de încălzire și gătit. De obicei cuptorul mai mic adăpostește grătarul. Acestea oferă mai multe opțiuni de gătit, deoarece ambele cuptoare funcționează independent unul de celălalt.


Cuptor electric încorporabil sau freestanding


Cuptor încorporabil – Cuptoarele încorporabile sunt o alegere din ce în ce mai populară și sunt concepute special pentru a se încadra în dulapurile de bucătărie moderne. Atunci când incorporezi un cuptor electric în dulapuri existente, acest lucru îți va limita alegerile în funcție de dimensiunea deja decupată și de ce cuptor electric de pe piață se va potrivi acelei cavități. Cei care instalează bucătării noi au alegerea și flexibilitatea de a găsi ceva care să se potrivească.


Cuptor freestanding – Cuptoarele freestanding sau independente nu sunt încorporate în niciun dulap și stau independent pe blatul de bucătărie. Avantajul unui cuptor electric independent este acela de a-l putea muta oriunde.


Funcționalitatea cuptorului


Aici alegerea devine mai dificilă și se reduce întotdeauna la o chestiune de preferință, cât de mult gătești și tipul de gătit.

Convențional vs ventilator - Tehnologia unui cuptor electric cu ventilator permite distribuirea mai uniformă a căldurii în interiorul cuptorului, pe măsură ce ventilatorul împinge aerul în jur. Timpul de gătit și chiar coacere va fi mai rapid. Cuptoarele electrice convenționale distribuie căldura din element și în general sunt puțin mai calde în partea de sus decât în ​​partea de jos.

În ceea ce privește ceea ce alegi, aceasta va depinde de bugetul tău, stilul de gătit și preferințe. Cineva care nu coace în mod regulat și vrea să economisească bani ar putea lua în considerare un cuptor electric convențional.

 


Lucruri de luat în considerare:


  • Multifuncțional – ia în considerare ce fel de gătit vei face, alegând un cuptor electric doar cu funcționalitățile pe care le vei utiliza, pentru a economisi costuri.
  • Cronometru - acestea pot fi extrem de utile pentru a te asigura că, chiar dacă uiți de brioșele în cuptor, acesta se oprește după timpul specificat.
  • Dimensiunea cavității - în funcție de nevoia de gătit, dimensiunea cavității va varia. Nu toate cuptoarele de 60 cm sunt la fel, totuși. Vrei să faci un curcan complet la cuptor? Atunci un cuptor de 90L ar putea fi o alegere potrivită.
  • Număr de rafturi - unele cuptoare vin cu 9 sau mai multe rafturi. Ai nevoie de multe ori să gătești mâncăruri de diferite înălțimi în același timp? Un cuptor cu mai multă flexibilitate s-ar putea potrivi nevoilor tale.
Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro