Una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confrunta proprietarii de locuinte este cea legata de mucegai. Aceasta ciuperca creste pe orice si se dezvolta oriunde gaseste umiditate, in special in locuri care sunt umezi, calde, slab luminate si prost ventilate. Mucegaiul nu doar ca provoaca un miros neplacut, dar cand este lasat necontrolat, poate provoca daune grave. De asemenea, poate provoca, alergii si chiar atacuri de astm pentru persoanele care sunt predispuse la aceasta boala.
Va oferim cateva sfaturi despre cum sa eliminati mucegaiul din casa si cum il puteti preveni, printre ele numarandu-se ventilatie cu recuperare caldura si solutii pe care le aveti deja in casa.
Folositi solutii de curatare
Exista o serie de solutii de curatare pe care le puteti utiliza, toate fiind ieftine si usor de gasit.
Clorul - este foarte eficient atunci cand este utilizat pe suprafete cu mucegai. Se amesteca 1 ceasca de clor in 4 de litri de apa, iar combinatia o imprastiati fie cu o sticla cu pulverizator, fie folositi o galeata si un burete pentru a curata zona afectata. Daca doriti sa impiedicati raspandirea mucegaiului, nu stergeti zona dupa aceea. Retineti ca clorul are unele dezavantaje, cel mai important fiind faptul ca este inutil pe materiale poroase precum lemnul si gips-cartonul. De asemenea, produce gaze dure si amestecarea clorului cu amoniac sau cu alti curatatori de uz casnic este incredibil de periculoasa deoarece produce gaze toxice.
Otetul - nu este la fel de eficient ca inalbitorul, dar nu elimina gaze toxice. Puneti otet alb nediluat sau otet de cidru de mere intr-o sticla cu pulverizator, pulverizati pe zona afectata, lasati otetul sa actioneze o ora, apoi stergeti zona. Daca doriti sa preveniti dezvoltarea mucegaiului, pur si simplu nu stergeti ulterior si pulverizati din nou la fiecare cateva zile. Utilizati otetul numai pe suprafete neporoase.
Amoniacul - este similar cu clorul prin faptul ca nu poate fi utilizat pe suprafete poroase si, de asemenea, este un produs chimic periculos. Asigurati-va ca utilizati numai amoniac pur. Creati un amestec de apa si amoniac de 50/50 si pulverizati-l pe suprafata afectata. Lasati amestecul sa actioneze cateva ore, apoi stergeti si clatiti.
Ventilatie profesionista
Cel mai profesional sistem de ventilatie care va ajuta sa scapati definitiv de problemele legate de mucegai este sistemul de ventilare cu schimbator de caldura. Aceasta tehnologie va tine locul aparatului de aer conditionat, reusind totodata sa pastreze caldura in timpul iernii, racoarea in timpul verii, te ajuta sa retii componenta energetica a aerului din incapere sau sa scapi de mucegai pereti.
Sistemul elimina din incapere aerul care este contaminat cu microparticule de praf si fum si asigura admisia de aer proaspat si curat din exterior, facand imposibila formarea igrasiei si a mucegaiului in locuinta.
Comunicat preluat de pe LivePr.ro » Cum scapam de mucegaiul din locuinta
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro