Când organismul vine în contact cu substanțe pe care nu le tolerează, declanșează anumite senzații cum ar fi: secreția nazală, nas înfundat, strănut, dispariția mirosului, lăcrimare, mâncărimi, congestia feței, dureri de cap, urticarie etc. Acestea sunt semnele care indică prezența unei alergii. Pentru a scăpa de simptome, medicul poate recomanda o serie de medicamente numite antihistaminice care blochează receptorii histaminei, o substanță produsă de corp în caz de alergie sau vă poate face un tratament de desensibilizare la alergenul la care sunteți sensibili. Însă, există o multitudine de remedii naturiste benefice în cazul acestor alergii:
- ceaiurile din trifoi sau urzică sunt benefice datorită capacității lor de a ușura respirația și de a reduce inflamațiile;
- ceaiul din amestec de busuioc, rozmarin, cimbru, anason, verbină are efect puternic împotriva alergiilor alimentare;
- tratamentul cu suc de legume – 100 ml suc de sfecla, 100 ml suc de castravete si 300 ml suc de morcov - acestea se amestecă și se consumă dimineața, pe stomacul gol;
- ceaiul de gălbenele stimulează sistemul imunitar și refacerea tesuturilor, ajutând astfel la tratare în caz de alergie;
- vitamina E ușurează problemele respiratorii și crește abilitatea sistemul imunitar de a lupta contra infecțiilor;
- calciul si magneziul ajuta la relaxarea sistemului nervos și luptă împotriva stresului cauzat de reacțiile alergice;
- echinacea stimulează puternic imunitatea;
- inhalații cu abur de uleiuri esențiale ca: eucalipt (4 picături), rozmarin (4 picături) și ulei de arbore de ceai (2 picături);
- cura de 3 săptămâni cu argilă întăreşte sistemul imunitar şi are efect de calmare nervoasă;
- usturoiul, datorita proprietatilor lui antibacteriene, este benefic in vindecarea curgerii cronice a nasului;
- amestecul de plante, în cantităţi egale: trei fraţi pătaţi, gălbenele, păducel, cătină albă, din care se folosesc 2 linguri la cana de apă şi se beau 2 căni pe zi luptă împotriva alergiilor.
Dacă suferiți de alergie, trebuie să evitați:
- consumul alimentelor ce conțin aditivi, conservanți, îndulcitori artificiali și coloranți;
- consumul alimentelor excesiv de condimentate și sărate;
- fumatul, consumul de alcool și cafea;
- consumul alimentelor care favorizează formarea mucusului în corp (lactate, ouă, faină albă, zahăr, grăsimi).
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro