Cum sa va reveniti dupa o virusare a calculatorului d-voastra

aprilie 12, 2007

Urmariti acesti pasi de indata ce un virus va penetreaza reteaua pentru a minimaliza paguba

Daca afacerea d-voastra a suferit o virusare si reteaua d-voastra a fost compromisa , veti fi nevoiti sa actionati rapid pentru a preveni raspandirea virusului pe alte calculatoare din reteaua d-voastra. De indata ce un virus penetreaza protectia securitatii d-voastra , poate repede sa patrunda in reteaua d-voastra , distrugand dosare, date, redand inutilitatea aplicatiilor d-voastra si cauzand dizambiguitati scumpe in ceea ce priveste productivitatea. Urmatoarele recomandari va vor ajuta repede sa va aduceti afacerea pe drumul cel bun si sa functioneze din nou.

Deconectati si izolati
Daca suspectati ca unul dintre calculatoarele d-voastra a suferit o virusare, carantina imediata a computerului printr-o deconectare propriuzisa a sa, deoarece aparatele infectate presupun un pericol pentru toate celelalte computere conectate in retea.Daca suspectati ca alte computere pot fii infectate, chiar daca nu manifesta nici un simptom, totusi tratati-le ca si cum ar avea aceeasi problema. Este un lucru productiv sa curatati un aparat in timp ce un computer infectat este inca conectat la retea

Concetrati-va pe curatenie
De indata ce ati deconectat calculatorul , concentrati-va pe retragerea codului daunator. Utilizati instrumentele de retragere a virusului scrise pentru virusul specific care cauzeaza paguba. Multe dintre aceste instrumente pot fii gasite online. Pe langa acest lucru, programul d-voastra anti-virus ar trebui sa aiba actualizari clare pentru amenintarea specifica a securitatii. Daca programul d-voastra antivirus nu a fost actualizat recent , asigurati-va sa o faceti.

Reinstalati sistemul d-voastra de operare
Dupa o virusare, pagubele se pot intinde de la schimbarea numelor fisierelor si stergerea fisierelor la invaliditatea permanenta a programelor de aplicatii.Extinderea pagubei depinde de specificitatea virusului.Daca sistemul d-voastra de operare este complet distrus , veti avea nevoie sa va reinstalati sistemul de operare folosind CD-ul rapid de reintegrare care apartine computerului d-voastra. Acesta va reintegra calculatorul d-voastra la configuratia initiala, aceasta insemnand ca veti pierde orice aplicatie pe care ati instalat-o sau datele fisierelor pe care le-ati salvat. Asa ca inainte de a reincepe procesul de reinstalare , asigurati-va ca aveti toate informatiile necesare la indemana, incluzand programul original, licentele, registrarea si seria numerelor.

Reintroduceti datele
Aceasta presupune ca ati fost sarguinciosi in ceea ce priveste recuperarea fisierelor. Daca nu ati facut o recuperare regulata a tuturor datelor si fisierelor de pe hard drive-ul computerului d-voastra, fisierele d-voastra vor fi probabil pierdute pentru totdeauna. Daca acesta este cazul , invatati din greselile d-voastra si asigurati-va sa reveniti in mod regulat pe un fundament neintrerupt.

Scanati pentru virusi
Dupa reintroducere si reinstalare, executati o scanare a virusilor din reteaua d-voastra. Utilizati cele mai recente definitii disponibile ale virusilor pentru programul d-voastra anti-virus. Fiti atenti sa nu va scape nimic; scanati toate fisierele si documentele de pe toate computerele si serverele din reteaua d-voastra.

Preveniti atacuri viitoare
Descarcati programe anti-virus si pastrati definitiile virusilor actuali.
Asigurativa ca "patch-urile" securitatii d-voastra sunt actualizate. Si daca nu ati descarcat programe antivirus, incepeti imediat sa o faceti pentru a preveni atacuri viitoare. De asemenea daca ati pierdut datele fisierelor in atacurile recente , creati si intariti un program de sustinere regulat. Schimbati toate parolele d-voastra , inclusiv parolele de acces ISP, FTP, parolele de e-mail si website-uri. Anumiti virusi pot sa captureze sau sa sparga parolele, conducand la viitoare vulnerabilitati.Schimbandu-va parolele, veti avea posibilitatea sa va mariti securitatea.

Pe deasupra, invatati din greseli.Daca un virus a penetrat protectiile d-voastra, luati in considerare schimbarea sau intensificarea practicilor securitatii actuale. Intrebati-va de ce masurile de securitate anterioare nu au fost eficiente. Aveti nevoie de un zid de protectie? A-ti luat usor actualizarea definitiilor virusilor si securitatea "patche-urilor"? A-ti downloadat fisiere fara sa le scanati inainte? Acum este momentul ideal pentru a edita si a reintroduce politica de securitate a IT-ului d-voastra, pentru ca aveti nevoie sa acoperiti gaurile practicilor securitatii d-voastra. La urma urmei, prevenirea este intotdeauna cea mai buna politica de securitate.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro