Cum să-ți faci un smart home cu un televizor ieftin

 

Trăim într-o eră în care avem smartphones, smartwatch-uri, smartcars, smart tv-uri, ba chiar și meniul de la KFC se numește smart. Într-o lume atât de inteligentă, e normal să avem și o smart home. Cum să obții o „casă inteligentă” fără să cheltuiești sume astronomice, însă?


Dacă vrei, poți! Trebuie doar să știi câteva lucruri simple. În primul rând, nu ai nevoie de un televizor smart, întrucât îl poți face tu astfel, adăugând un mic device. E vorba de un Chromecast.


Chromecast este gadget-ul ce îți permite să redai conținut video pe televizorul tău. Originalul este fabricat de Google, dar există deja destule „copy cat” pe piață, care fac același lucru în principiu. Dat fiind că un chromecast de generație mai veche costă doar puțin peste 100 de lei, e de preferat originalul, totuși.


Chromecast este cea mai accesibilă metodă de a reda conținutul multimedia de pe telefonul tău și nu numai. Câteva dintre aplicațiile pe care le poți utiliza sunt Netflix, HBO GO, Spotify, Google Music, Deezer, Facebook, Youtube și așa mai departe. Poți reda filme nu doar de pe telefon, ci și de pe tabletă sau chiar de pe un laptop sau un desktop PC, atâta timp cât toate aceste dispozitive sunt conectate la aceeași rețea wireless ca și Chromecast-ul.

 

TELEVIZOARE smart oferte emag

 

Astfel, cu un televizor non-smart (tot ce trebuie este să aibă port HDMI) și cu un chromecast, chiar și cumpărate împreună, ieși mult mai ieftin decât un smart tv.

 

Ok, până acum ai reușit să obții un televizor Samsung smart. Dar nu e încă un sistem smart home, nu?

 

Ne mai trebuie doar un al doilea device, nici el foarte scump. Și tot fabricat de Google (nu e singura variantă, dar e printre cele mai accesibile). Vorbim aici de un Google Home Mini.

 

Google Home Mini a apărut când pe piață existau deja alți asistenți personali inteligenți, cum ar fi Amazon Echo, dar accesibilitatea lui Google Home Mini le-a pus la dispoziția aproape oricui își dorea un astfel de dispozitiv în casă.

 

TELEVIZOARE smart emag.ro

 

La un preț care sare puțin de 100 de lei, dar în diferite campanii de reduceri poate fi cumpărat și începând cu 50 de lei, Google Home Mini îți transformă efectiv casa. O să poți închide și deschide televizorul prin voce (trebuie „împerecheate” doar device-urile Chromecast și Google Home Mini), vei putea cere asistentului personal să-ți pornească serialul preferat de pe Netflix direct pe televizor sau un video de pe Youtube... Televizorul tău Samsung, deja smart, va putea fi controlat prin voce, dar Google Home Mini poate face mai mult de atât. E compatibil cu o mulțime de alte dispozitive inteligente, de la camere de luat vederi la sistemul de iluminat Philips Hue, astfel că poți vedea imagini de pe cameră prin comandă vocală sau poți aprinde lumina sau să-i schimbi culoarea doar prin voce, printre multe altele.

 

 

Poți seta Google Home Mini să te trezească la ora dorită, să-ți spună cum e vremea, cum e traficul, să-ți pornească playlist-ul preferat, să pornească radio-ul, să-ți spună La revedere la plecarea de acasă, să-ți seteze temperatura ideală în casă (dacă ai și un termostat inteligent, gen Nest) și multe, multe altele.

 

Așadar, nu ai nevoie de zeci de mii de lei pentru a obține un smart home. Poți face asta și cu televizoare ieftine și două device-uri care, împreună, abia ajung la 300 de lei.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro