Numai cine nu a facut recent o renovare sau nu s-a mutat in casa sau apartament nou, nu stie despre problema prafului care parca nu se mai termina desi e mereu indepartat. Potrivit specialistilor in domeniu, o locuinta de dimensiuni medii colecteaza aproximativ 18 kilograme de praf intr-un an.
Potrivit oamenilor care se ocupa de acest domeniu, praful de uz casnic este un amestec de puf de paturi si covoare, fire de imbracaminte, resturi animale si murdarie care se misca din cauza curentilor de aer si se depun peste tot prin casa. Odata cu deschiderea ferestrelor pentru a aerisi, intra polen si alte particule reziduale de afara. Cand vine vorba despre renovari si lucrul cu diverse materiale de constructie, praful este ceva obisnuit, acesta fiind greu de indeparatat si tinut sub control.
Desi nimic nu va curata complet praful din casa, iata totusi cateva modalitati de a-l tine la distanta! De obicei, solutia pentru majoritatea problemelor de uz casnic se indreapta spre sursa. Cand vine vorba de reducerea prafului din casa, intr-adevar este imposibil sa protejati totul cu folie de plastic, insa cu o aspirare regulata si rutina corespunzatoare de curatare spatamanala, veti reusi sa scapati de el.
Intr-o locuinta proaspat finalizata, sursele de praf sunt interminabile. Oricat ati aspira si spala pe jos, praful se va depune inca mult timp. O solutie ar fi sa aspirati peretii incaperilor cel putin o data pe zi. De asemenea, daca ati ales o vopsea lavabila, acestia vor putea fi spalati dupa aspirare. Desi pare obositor, numai facand acest lucru in mod regulat veti putea sa scapati de praful deranjant de un alb-gri ce rezulta in urma finisarii lucrarilor de constructii.
O alta idee buna ar fi ca pana nu scapati definitiv de praful de constructie, sa nu folositi perdele, draperii sau jaluzele. Acestea sunt ca un burete absorbant de praf care il retin si apoi, la cele mai mici miscari de aer, il raspandesc prin camera. Acelasi lucru poate fi valabil si in cazul covoarelor si paturilor.
In noile apartamente din complexul rezidential Baneasa Sisesti puteti exersa din plin cum sa scapati de praf prin toate metodele amintite mai sus. Cu toate ca muncitorii sunt atenti si lucreaza curat, praful de dupa finisaje este inevitabil, iar sarcina de a scapa de el este a proprietarilor. Mai multe detalii despre constructie, organizare, compartimentarea si vizitele la apartamentele noi din Baneasa, puteti afla accesand http://www.sisesti30.ro/!
Comunicat preluat de pe LivePr.ro » Cum sa scapi de praful dintr-un apartament nou?
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro