Cum sa ne dam seama cand cineva ne minte?

mai 18, 2007

Sa fii mintit si sa si crezi este de cele mai multe ori o intamplare nefericita. Uneori este chiar o chestiune de viata si de moarte. Desi uneori se intampla sa fie mai bine sa fim mintiti, noi ne dorim sa stim adevarul de cele mai multe ori. Adevaratii mincinosi exista pretutindeni insa nici macar ei nu pot controla ceea ce nu sunt constienti ca se intampla. Limbajul trupului care insoteste actul de a minti este de cele mai multe ori un aspect inconstient. Multe dintre gesturi le facem automat si o parte buna dintre ele sunt universal valabile. Si pentru ca sunt putine modalitati de a verifica un mincinos, aceasta ramane alternativa cea mai promitatoare. Sa stim ce gesturi insotesc actul de a minti.
Una dintre situatii este atunci cand persoana stie ca minte si ca ceea ce face este o fapta negativa. In acest caz gesturile sunt cele ale persoanei care se evalueaza negativ, care nu are incredere in ceea ce spune. Astfel de gesturi se refera la tendinta de a ne atinge nasul sau urechile. Suna ilar dar cu totii facem astfel de gesturi si in acelasi timp nu suntem constienti de ele.
Un alt aspect demn de luat in seama este contactul ocular. De obicei o persoana care minte evita “privitul in ochi” iar asta deoarece instinctiv stim ca ochii ar putea sa ne dea de gol.
Majoritatea mincinosilor isi spun povestile cu palmele in jos. S-a constatat ca a avea palmele la vedere implica un sentiment de vulnerabilitate.
De obicei cand ne simtim puternici si increzatori in sine avem spatele drept. Ca si revers, mincinosii au o statura a spatelui incovoiata.
Ochii de obicei se uita in stanga sus cand construiesc forme auditive sau vizuale si in dreapta sus cand vrem sa ne amintim ceva. Persoanele care mint se uita de obicei in stanga jos.
De asemenea, de cele mai multe ori, persoanele care mint isi ridica sprancenele facand cutele specifice pe frunte pe care le stim cu totii.
Daca intalnim una dintre aceste manifestari la o persoana este posibil sa nu valorize nimic dar daca constatam mai mult de 3-4 dintre aceste situatii, foarte probabil ca nu ar fi bine sa ne lasam convinsi de ceea ce ni se spune.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro