Cum să cumpărați un generator de curent electric

 

 

Mâncarea se strică atunci când frigiderul nu răcește, bucătarii nu pot găti atunci când cuptorul nu se încălzește, iar instrumentele electrice sunt inutile atunci când nu sunteți conectat la rețeaua de curent electric. Indiferent dacă accesul nu este disponibil sau curentul se oprește în clădirea dvs., aveți nevoie de o modalitate de a menține lucrurile în funcțiune. Acolo intră în joc generatoarele.


Ce este un generator?


Un generator de curent este o mașină care transformă energia mecanică în energie electrică. Spre deosebire de prizele electrice din clădiri, un generator își generează propria energie electrică, fără conexiune la o rețea electrică. De obicei, se bazează pe benzină, la fel ca o mașină.

 

Deoarece un generator nu necesită conectarea la o rețea electrică locală, este un obiect comun pentru utilizarea în exterior, atunci când prizele sunt rare sau indisponibile. Consumatorii din întreaga lume se bazează pe generatoare pentru alimentarea echipamentelor în timpul întreruperilor de energie electrică, care au loc la nivelul rețelei.


Cum funcționează un generator?


Generatoarele nu creează electricitate; ele convertesc pur și simplu energia mecanică în energie electrică. Aceasta se numește inducție electromagnetică. În primul rând, motorul generează mișcare sau energie mecanică. Această energie produce sarcini electrice, care sunt apoi împinse printr-un conductor într-un câmp magnetic. Rezultatul este un curent electric care poate fi utilizat pentru a alimenta orice, de la lumini și încărcătoare de telefoane până la răcitoare și echipamente medicale.


De ce dimensiune am nevoie?


Dimensiunea unui generator se referă la puterea sa. Cu cât produce mai mulți wați sau kilowați, cu atât este mai mare generatorul. Alegerea celui mai mare generator de curent disponibil nu este totuși rentabilă, deoarece mai mare nu este întotdeauna mai bun. Nici alegerea unui generator care este prea mic pentru scopurile dvs. nu este ideală. Acest lucru poate duce la scăderea tensiunii, care nu numai că este ineficientă, dar poate deteriora atât generatorul, cât și echipamentul pe care îl alimentează.


De câți wați am nevoie într-un generator?


Pentru a determina cât de mulți wați aveți nevoie într-un generator, începeți prin a face bilanțul echipamentului care are nevoie de alimentare. De exemplu, este un singur cuptor sau este întreaga bucătărie?

 

  • Enumerați toate echipamentele de care generatorul trebuie să poată alimenta.
  • Enumerați cerințele de alimentare.
  • Aceasta include puterea de pornire și de funcționare a fiecărui echipament. Rețineți că puterea de pornire este adesea de 2 - 3 ori puterea de funcționare; este nevoie de mai multă putere pentru a porni inițial un echipament, decât pentru a-și menține puterea în timp.
    • Nu tot ce necesită energie electrică are o putere de pornire și de funcționare diferită. Un prăjitor de pâine sau un aparat de cafea se pot porni cu aceeași putere pe care o folosesc pentru funcționare. Echipamentele care produc căldură constantă au adesea o singură cerință de putere. Consultați instrucțiunile producătorului, pentru a stabili câtă energie îi este necesară echipamentului dvs.
    • Echipamentul nu este de obicei 100% eficient. Asta înseamnă că o unitate de 1000W poate necesita de fapt 1600W pentru a funcționa. Asigurați-vă că verificați manualul.
  • Adăugați împreună cerințele de energie. Acest total reprezintă puterea maximă de care va avea nevoie un generator pentru a vă alimenta echipamentul.

Cum să cumpărați un generator


A ști de câți wați aveți nevoie pentru a vă alimenta echipamentul este punctul de plecare. Apoi, uitați-vă la puterea maximă și puterea nominală a generatorului. Puterea maximă pe care o poate produce mașina nu durează, de obicei, mai mult de 30 de minute și este cu 10% mai mare decât puterea nominală. Puterea nominală se referă la puterea pe care mașina o poate susține pentru perioade lungi de timp. Acest lucru este mai important decât puterea maximă, la achiziționarea unui generator.

 

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro