Cum să alegi o ruletă potrivită?

O ruletă este un instrument care nu trebuie să lipsească din gospodăria nimănui. Nu știi niciodată când trebuie să măsori pereții pentru a știi câtă cantitate de var ai nevoie sau să măsori o piesă de mobilier stricată pentru a o înlocui.

 

Deși pare a fi un instrument simplu pe care îl poți achiziționa de oriunde, poți face greșeli atunci când alegi o ruletă. De exemplu, majoritatea persoanelor optează pentru rulete mici, de 5m. Acestea nu sunt tot timpul ideale.

 

În acest articol îți vom arăta tipurile diferite de rulete, dar și care sunt caracteristicile cele mai importante pe care să le iei în considerare când alegi o ruletă.

 


Tipuri de rulete


 

Există mai multe tipuri de rulete, printre care și cele de măsurat lungimea sau înălțimea obiectelor din casă (mese, aparate, etc). Gasiti rulete si online, pe emag.ro!

 

1.    Ruleta convențională

 

Acesta este cea mai cunoscută, dar și cea mai utilizată ruletă. Ea este folosită pentru a măsura distanța sau dimensiunea unor obiecte, încăperi, aparate.

 

2.    Ruleta electronică

 

Această ruletă prezintă o tehnologie mai avansată care te ajută să măsori distanța. Aceste dispozitive mai sunt cunoscute și sub numele de telemetre. Sunt disponibile mai multe tipuri de tehnologii precum ruletele cu laser, cele cu display electronic sau ultrasonică.

 

3.    Ruleta de tip roată

 

Această ruletă este utilizată pentru a măsura distanțele atunci când suprafețele nu sunt plane. Pentru a fi utilizată, trebuie doar să te plimbi cu ea pe suprafața de teren.

 

4.    Ruletă pentru măsurat animale

 

Este utilizată pentru a măsura circumferința toracelui animalelor pentru a afla greutatea acestora. Atunci când se măsoară circumferința, ruleta va avea afișajul direct în kg.

 


Unitatea de măsură


 

Majoritatea ruletelor au afișaj în cm și metrii. De asemenea, există modele care prezintă dimensiunile și în inch sau feet (în cazul ruletelor utilizate în SUA). Doar în cazul ruletei pentru animale, afișajul este în kg.

 


Dimensiunea


 

Ruletele simple de măsurat pot fi utilizate pentru dimensiuni de 3, 5, 8, 10 m. Există și modele care pot măsura o lungime mai mare de 10 metrii, dar acestea nu sunt foarte exacte.

 

Înainte de a achiziționa o ruletă trebuie să iei în considerare ce ai de măsurat pentru a știi cu exactitate ce dimensiune este potrivită pentru tine. Pentru utilizarea în casă, noi îți recomandăm o ruletă cu dimensiunea de maximum 10 metrii.

 


Materialul


 

Atât materialul din care este confecționată banda, cât și materialul din care este făcută carcasa ruletei este important.

 

Pentru benzi, unul dintre cele mai utilizate materiale este oțelul, deoarece este destul de rezistent. Din păcate, majoritatea carcaselor sunt din plastic, în special în cazul modelelor de ruletă de sub 10 m. Acest material se degradează ușor și se poate crăpa rapid dacă este scăpat.

 

Este bine să optezi pentru un model care prezintă carcasă e metal, mai ales dacă utilizezi ruleta destul de frecvent.

 

Funcția de blocare

 

O altă caracteristică importantă a unei rulete este funcția de blocare. Banda este blocată printr-un buton pentru a evita retractarea acesteia în timp ce măsori.

 

Acestea sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le iei în considerare înainte de a achiziționa o ruletă.

 

Sfaturi - stii cum sa intretii o ruleta?

 

Ruleta - un produs care nu trebuie sa iti lipseasca din casa!

 

 

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro