Cum să alegi mobila de bucătărie pentru Apartament?

martie 17, 2020

Modele de bucătării și idei de amenjare pentru o alegere inspirată

Bucataria este adesea numita inima casei, asa ca designul ei trebuie tratat cu o atentie deosebita. Este foarte important sa va bucurati de momentele in care gatiti sau mancati. In cele ce urmeaza vom vorbi detaliat despre parametrii pe care ar trebui sa ii aiba o bucatarie confortabila, ce modele de bucatarii sunt cele mai des intalnite si ce culoare si stil sa alegeti atunci cand proiectati modele de bucatarii pentru dvs. si membrii familiei.

Intr-o bucatarie confortabila, cel mai important lucru este ergonomia. Inainte de a comanda si instala un set de mobilier in bucataria dvs., trebuie luata in considerare amplasarea tuturor elementelor principale.

Cum sa alegi mobilierele potrivite pentru bucatarii apartament? Specialistii in ergonomie recomanda:

  • Intocmiti o diagrama detaliata a camerei pe care sa desemnati toate detaliile - dimensiunile exacte ale acesteia, deschiderile usilor si ferestrelor, locatia conductelor de apa si canalizare, deschideri de ventilatie, prize electrice;
  • Faceti un plan pentru bucataria viitoare. Astazi acest lucru se poate realiza nu numai in mod vechi (cu creion pe o bucata de hartie), ci si cu ajutorul unor planificatori online si programe speciale care permit chiar si unui novice sa amenajeze o camera virtuala: aranjati mobilierul, alegeti podeaua, culoarea peretilor etc.;
  • Solicitati sfaturi de la profesionisti. Consultantii si managerii cu experienta in design va pot oferi cu usurinta nu doar una, ci mai multe optiuni pentru o amenajare a bucatariei, din care va trebui sa alegeti doar cea care se potriveste ideilor dvs.

Ce model de bucatarie sa alegeti?

Bucatariile de obicei sunt amplasate dupa un anumit model. Cele mai relevante sunt:

  • In forma de L (pe colt)

O astfel de dispunere este potrivita pentru camerele in forma patrata si cu o suprafata nu prea mare. Bucataria in forma de L va permite sa impartiti organic spatiul, dar, in acelasi timp, sa lasati suficient spatiu liber pentru miscare;

  • In forma de U.

Este potrivit atat pentru camerele patrate cat si pentru cele dreptunghiulare. Camera trebuie sa fie suficient de mare, este bine ca intre modulele paralele ale bucatariei sa existe un minim de 2,5 m spatiu liber. Avantajul acestui aspect: capacitatea de a plasa un numar mare de dulapuri si echipamentele necesare.

  • Bucatarie liniara. Aceasta este cea mai buna optiune pentru camere inguste. Se

situaeaza pe o latura a unui perete dintrun capat in altul.

  • Bucatariile insulare si peninsulare. O astfel de dispunere va fi buna doar pentru camerele mari. De obicei in mijlocul bucatariei insulare exista o masa cu chiuveta sau plita, iar in cea peninsulara exista un bar. Dar, desigur, sunteti liber sa reconstruiti macheta standard anume pentru nevoile dvs.

Ce stil sa alegeti pentru bucataria dvs.?

Este foarte important ca stilul de bucatarie pe care il alegeti sa va placa intregii familii. Pentru aceasta e nevoie de a aloca acestui aspect mult timp si daruire. In cele ce urmeaza va vom spune ce idei bucatarii sunt cele mai populare si care este modalitatea de a va organiza bucataria dvs.

  • Bucatarii minimaliste

Intro bucatarie de acest gen predomina culorile calde, blande, linistite (alb, bej, gri, etc.)

Blaturile sunt lasate libere pentru o mai mare functionalitate si spatiu.

  • Bucatarii rustice sau retro

Acest stil se caracterizeaza, in primul rand, prin comoditatea si utilizarea generoasa a lemnului. Paleta cromatica se bazeaza pe culori monocrome, de inspiratie vintage. Mobilierul unei bucatarii retro se distinge prin simplitatea liinilor, materiale mate si un design simplist. Includerea sticlei este esentiala,ea va lumina incaperea.

  • Bucatarii moderne

In zilele noastre, modernul este un stil foarte popular. Bucataria moderna, decorata in stil unic si pictata in culori stralucitoare, arata confortabila si gandita pana la cele mai mici detalii. Utilizarea tehnologiei moderne integrate este o conditie care nu poate lipsi dintro bucatarie moderna.

  • Bucatarii in stil urban

Se caracterizeaza prin mobilier simplu, compartimentare bazata pe sisteme de inchidere si deschidere prin apasare, colorile predominante sunt cele reci si relaxante, in nuante de gri si caramiziu. Desing-ul este este completat de includerea sticlei mate si lampilor de tip pendula.

Singura regula pe care trebuie sa va bazati e: sa va placa! Pe site-ul kuechentreff.ro veti gasi fotografii cu diverse stiluri de bucatarii care, fara indoiala, va vor ajuta sa va planificati bucataria visurilor dvs. Si daca mai aveti intrebari despre ce stil sa alegeti si care dintre ele sa va potriviti cel mai bine in bucataria dvs., designerii de inalta calificare sunt gata sa va raspunda la orice intrebare.

Culorile

Pentru a avea o bucatarie placuta si armonios amenajata, o mare atentie o vom acorda culorilor.

  • Bucatarie alba ca zapada

Cea mai stabila tendinta in designul bucatariilor moderne sunt bucatariile lucioase alb-zapada, fara manere. Parerea ca o bucatarie alba este plictisitoare se estompeaza si este inlocuita cu dorinta unei bucatarii luminoase si proaspete in fiecare casa. Si chiar fraza ca este greu de ingrijit o bucatarie alba a fost respinsa de mult timp, iar materialele moderne pentru bucatarie sunt usor de intretinut si au facut mult timp viata proprietarilor lor mai placuta si mai usoara.

Fatetele netede nu sunt numai convenabile, ci si practice: curatarea unei astfel de bucatarii este mai convenabila si mai simpla, iar hainele nu se agata de manere.

  • Bucatarii in culori indraznete

Nu va fie teama de culorile luminoase din bucatarie

Adesea, bucatariile noastre sunt captusite cu electrocasnice negre sau metalice care aduc doar haos in camera. Prin urmare, pentru a mentine o dispozitie buna si prospetime, multi experti recomanda realizarea de culori luminoase si indraznete. O combinatie reusita ar fi rosu si alb, galben si alb, caramiziu si gri, etc. insa nu este necesat sa fie toata bucataria in aceasta combinatie de culori. Puteti alege o piesa de o culoare si celelate albe, sau invers.

Designerii recomanda realizarea unor elemente luminoase simple, cu un strop de culoare si vitalitate care sa deie viata bucatariei dvs.

 

Atunci cand creati un interior luminos al bucatariei intr-un stil modern, ar trebui sa respectati mai multe reguli:

  1. Nu combinati mai mult de trei culori;
  2. Nu folositi culori prea luminoase, „otravitoare”.

Merita sa tinem cont ca bucataria este un loc pentru mancare. Nu uitati psihologia culorii, deoarece intr-adevar, culorile prea stralucitoare pot enerva oaspetii sau va pot pur si simplu alunga pofta de mancare.

Culoarea rosie din bucatarie este foarte activa, asa ca trebuie sa fiti foarte atenti in manipularea acesteia si sa nu exagerati.

O alta optiune este bucataria albastra. Culoarea albastra este foarte moale, are un efect calmant, este discreta, merge bine in combinatie cu orice culori de baza si se va potrivi in interiorul unei bucatarii moderne.

  • Culori calde si confortabile in bucatarie

Culorile calde va vor ajuta sa va creati un interior confortabil. Toate acestea sunt o chestiune de gust, iar multor oameni le place sa isi adune familia intr-o bucatarie confortabila, in culori moi si care sa nu distraga atentia de la cel mai important - mancarea si buna dispozitie.

Designul modern al bucatariei implica nu numai utilizarea de culori si materiale moderne. Pentru imaginatie, iubitorii de materiale si culori naturale au, de asemenea, preferinta pentru mult spatiu. Interiorul bucatariei intr-un stil modern este, in primul rand, comoditatea, functionalitatea setului de bucatarie si forma fatadelor.

  • Bucatarii intunecate

O alta tendinta pentru bucatariile moderne este utilizarea culorilor inchise cum ar fi negru, gri sau caramiziu.

Culoarea neagra poate fi folosita atat pentru intreaga bucatarie, cat si pentru elementele sale individuale. Este bine cunoscut ca bucataria neagra arata foarte elegant, mai ales in combinatie cu o culoare alba neutra.

Bucatariile din zilele noastre sunt practice si dinamice. Armonia liniilor, simplitatea eleganta a formelor și ergonomia ridicata sunt inerente acestora. Modelul bine ales al unei bucatarii va va decora camera, va va oferi confort și va va inspira la creativitate. Spatii deschise, culori variate sau neutre, contraste - aceasta directie nu numai ca permite, ci si necesita experimente cu interiorul unei bucatarii!

 

Comunicat preluat de pe LivePr.ro » Cum să alegi mobila de bucătărie pentru Apartament?

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro