Cum sa alegi cele mai bune marci de solutii pentru lentilele de contact

aprilie 19, 2021

Curatarea si intretinerea lentilelor de contact este necesara pentru indepartarea secretiilor, a mucusului si a depozitelor ce se prind de lentila pe toata durata purtarii acestora. Dezinfectarea se face cu scopul de a inlatura germenii daunatori.

 

Exista un porces special pentru intretinerea lentilelor de contact care trebuie respectat pas cu pas. Nerespectarea tututor regulilor de ingrijire duce la dezvoltarea unor infectii oculare grave.

 

Care este momentul ideal pentru curatarea lentilelor de contact?

 

Momentul ideal pentru curatarea lentilelor de contact este seara, imediat dupa ce le-ai purtat sau atunci cand constati ca sunt atat de murdare si pline de murdarie si grasime, incat nu ai mai putea sa le folosesti in conditii de securitate maxima pentru sanatatea ochilor tai.

Pe durata purtarii, lentilele de contact capteaza o serie de factori daunatori din atmosfera, cum ar fi: praful, alergenii, sau polenul. Acestia au un efect dur asupra ochiului si provoaca senzatie de iritatie sau inflamatie puternica a ochilor.

 

Ochiul are proprietati naturale de curatare care se gasesc in glandele lacrimale care sunt secretate de catre ochi. Lentilele functioneaza ca o bariera care atrage impuritatile in mod natural si care in mod natural s-ar depune la nivel ochiului si ar afecta grav functia vizuala.

 

Cat de des ar trebui curatate lentile de contact?

 

Indicatiile producatorilor de lentile de contact prevad ca acestea sa fie curata zilnic, imediat dupa purtarea si inlaturarea lor. De la aceasta regula de aur exista doua exceptii, si anume:

  • lentilele de unica folosinta, care nu necesita ingrijire zilnica, este fiind inlocuite cu un set nou de articole optice a doua zi;
  • lentile cu purtare indelungata, care nu trebuie indepartate de la ochi pret de mai multe zile si trebuie curatate periodic la indicatia specialistului oftalmolog.

 

Care sunt cele mai populare produse pentru curatare lentilelor de contact?

 

Exista 3 tipuri de produse destinate curatarii si ingrijirii lentilelor de contact, dupa cum urmeaza:

 

Cum alegi solutia care se potriveste nevoilor tale?

 

In functie de ceea ce au nevoie ochii tai, sunt disponibile diferite produse. Exista pe piata o paleta completa de solutii multifunctionale care sunt destinate unei categorii generale de purtatori de lentile de contact. Cu toate acestea, este posibil ca un produs cu rezultate deosebite in cazul unei persoane sa nu se potriveasca deloc altei persoanei.

 

Prin urmare, exista doua criterii de baza carora se va face alegerea obiectiva a produsului de care ai nevoie cu adevarat, si anume:

  • capacitatea de umidificare maxima
  • dezinfectarea suficienta si corespunzatoare

 

Umidificarea maxima

 

Sindromul uscaciunii oculare este frecvent prezent in randul purtatorilor de corectie optica, indiferent de tipul acestora, favorizat de statul in fata calculatorului pentru o lunga perioada de timp sau intr-un mediu cu mult praf. Problema se rezolva prin apelarea la solutii de ingrijire lentile de contact cu o capacitate mare de hidratare, cum ar fi Clean Active Premium  XXL.

 

Dezinfectare suficienta

 

Obiectivul principal al lentillelor de contact este acela de a asigura dezinfectarea si curatarea corespunzatoare a articolelor optice. In acest caz, un tip de solutie de ingrijire pe baza de peroxid se dovedeste extrem de eficienta, deoarece bacteriile si depunerile de grasime si urmele de murdarie sunt eliminate fara discutie. La finalul procesului, solutia de peroxid este eliminata, iar, a doua zi de dimineata, lentilele de contact urmeaza sa fie aplicate fara niciun fel de probleme.

Achziitia unor asemenea solutii necesita o recomandare prealabila asupra modului in care functioneaza astfel de solutii.

 

Solutiile pe baza de peroxid curata si dezinfecteaza lentilele de contact prin curatarea si indepartarea depozitelor, a proteinelor, precum si a urmelor de grasime.

 

Ele nu contin conservanti, deci sunt ideale pentru persoanele care sufera de alergii sau care au reactii adverse la diferiti conservanti. Acestea au un dublu rol: de curatare si ingrijire articole optice.

 

In functie de aceste criterii iti poti face o idee obiectiva asupra produsului de curatare si ingrijire pe care doresti sa il achizitionezi, astfel incat sa corespunda cat mai fidel nevoilor tale.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro