Cum sa alegi cea mai buna drujba pentru nevoile tale

Cei care stau la curte sau au copaci în apropierea casei cunosc beneficiile acestora. Fie că ne gândim la umbră și frumusețea pe care o conferă unui spațiu, fie că ținem cont de faptul că majoritatea sunt specii roditoare, știm prea bine însă că au nevoie de îngrijire constantă.

Cei care stau la curte sau au copaci în apropierea casei cunosc beneficiile acestora. Fie că ne gândim la umbră și frumusețea pe care o conferă unui spațiu, fie că ținem cont de faptul că majoritatea sunt specii roditoare, știm prea bine însă că au nevoie de îngrijire constantă.

De cel puțin 2 ori pe an este nevoie să se realizeze o toaletare pentru a îndepărta crengile uscate, favorizând creșterea și eventual și rodirea. O drujbă este cel mai avantajos mod prin care putem curăța arborii din grădina noastră. Mai mult, ea vine în ajutorul celor care folosesc centrala pe lemne pentru încălzirea casei, deoarece le taie ușor și eficient.

O drujbă este avantajoasă inclusiv pentru cei care preferă să construiască sau să lucreze la proiecte de bricolaj. Așadar, putem concluziona că drujba - o scula necesara. Însă ce faci atunci când nu știi ce fel de drujbă se potrivește nevoilor tale?

Continuă să citești acest articol pentru a afla mai multe detalii despre modelele disponibile pe piață și versatilitatea unei drujbe profesionale.

Caracteristicile generale ale unei drujbe

Drujbele moderne dispun de o multitudine de caracteristice folositoare atât pentru cei începători, cât și pentru meșteri experimentați. Câteva dintre ele sunt puterea, dimensiunea și modul de alimentare.

O caracteristică nouă după care ar trebui să te orientezi este aceasta: drujbele vechi erau greu de setat atunci când venea vorba de reglarea și tensionarea lanțului. Acum ele dispun de sisteme de reglare și tensionare ușor de folosit chiar și de cei începători. Mai mult sistemul de pornire ușoară nu necesită acționarea sforii de multe ori.

Mai mult, drujbele moderne vin echipate cu sisteme de eșapament și reducere a vibrațiilor, ceea ce ușurează utilizarea pe perioade lungi de timp.

Puterea

Majoritatea drujbelor electrice destinate utilizării în gospodărie au o putere de 1500-2000W, însă aceasta este influențată mai ales de tipul de motorizare și alimentare. Dacă alegi o drujba benzina la RoUnelte, atunci vei putea să te bucuri de mai multă putere și un consum economic, avantajos mai ales pentru cei care practică un hobby sau o folosesc ocazional.

Siguranța în timpul utilizării

Din punctul nostru de vedere, siguranța pe care drujba o poate oferi în timpul folosirii este foarte importantă. Astfel, prima etapă este tensionarea corectă a lanțului, ceea ce se realizează în mare parte de către drujbă și mecanismul specializat.

O altă funcție care asigură siguranța este reprezentată de oprirea automată, care poate proteja viața unui om în cazul unei funcționări defectuoase. Mai mult, drujbele moderne dispun și de sistem de autocurățare și autoungere, care scade riscul opririi drujbei în timpul utilizării.

Acum că ai aflat mai multe detalii despre drujbe, cu siguranță îți va fi mai ușor să te decizi ce model ți se potrivește.

Sursă imagini: rounelte.ro

 

 

 

 

 

 

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro