Cum să alegi cea mai bună autobasculantă

septembrie 12, 2022

Dacă aveți nevoie să transportați materiale grele, este obligatoriu să aveți o autobasculantă ca parte a flotei dumneavoastră. Cu toate acestea, a cumpăra cea mai bună autobasculantă second hand poate fi o provocare dacă nu știți ce să căutați sau să luați în considerare. Când sunteți în căutarea unei autobasculante de calitate, care să funcționeze bine și care reprezintă o mare necesitate pentru multe locuri de muncă pe șantier, este important să găsiți vehiculul potrivit și să vă asigurați că acesta corespunde nevoilor dumneavoastră. În timp ce căutați o autobasculantă de calitate, care să răspundă nevoilor afacerii, asigurați-vă că luați în considerare factorii de mai jos pentru a vă garanta un vehicul care va dura în timp.

Considerații privind capacitatea. Înainte de a cumpăra o autobasculantă uzată, trebuie să luați în considerare cât de mari sunt transportoarele și cât cântăresc în medie. Achiziționarea unei basculante prea mici poate reduce productivitatea și poate face angajații și locul de muncă ineficiente. În plus, va trebui să faceți mai multe deplasări pentru a muta materialele.

Dacă știți cât material aveți nevoie pentru a transporta, puteți achiziționa o autobasculantă de dimensiunea potrivită pentru a vă muta încărcăturile rapid și eficient. Acest lucru va ajuta, de asemenea, să vă asigurați că operațiunile dumneavoastră continuă să ruleze la niveluri de vârf de eficiență.

Materialul. Când vă uitați la caroseria autobasculantei, veți descoperi că este de obicei fabricată din oțel sau aluminiu. Deși acest lucru poate părea lipsit de importanță, alegerea materialului potrivit vă poate ajuta să economisiți bani în timp.

Aluminiul are avantajul de a cântări mult mai puțin decât oțelul. Cu cât este mai puțină greutate dedicată caroseriei camionului, cu atât camionul poate transporta mai multă greutate.

Achiziționarea unui camion de capacitate mai mare înseamnă că o sarcină utilă mai mare poate fi mutată, ceea ce reprezintă o economie uriașă pentru afacerea dvs. Înseamnă că veți face mai puține drumuri pentru a livra aceeași cantitate de material, mai multe livrări la timp și abilitatea de a lucra mai puține ore (pentru angajați și camion) în fiecare săptămână. În plus, atunci când caroseria este mai ușoară, costurile cu combustibilul sunt reduse.

Deși aluminiul este mai ușor și are avantajele sale, oțelul este mai rezistent și mai durabil. Dacă o parte a muncii dumneavoastră implică transportul de resturi sau alte transporturi grele, oțelul este cea mai bună alegere pentru materialul caroseriei.

Axe și șine pentru cadru. Înainte de a cumpăra o basculantă uzată, ar trebui să verificați starea axelor și a șinelor cadrului. Unul dintre cele mai importante lucruri de căutat sunt semnele de coroziune. Dacă observați semne de coroziune sau uzură, acestea pot afecta eficacitatea camionului. Ceva care poate să nu fie atât de evident de căutat atunci când inspectați camionul sunt șinele îndoite.

Transmisie manuală. Pentru basculante, o transmisie manuală este cea mai populară opțiune. Acest lucru se datorează performanței superioare și opțiunilor de trepte disponibile. Este mai ușor să potriviți viteza motorului cu sarcina în cauză cu mai multe opțiuni de viteză.

Transmisie automată. Camioanele cu transmisii automate pot fi mai scumpe decât camioanele cu transmisii manuale, Cu toate acestea, sunt mai bune pentru că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la schimbarea vitezelor. Pentru șoferii noi sau fără experiență, aceasta este o opțiune inteligentă. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la treptele de viteză sau la schimbarea vitezelor, ceea ce reduce oboseala șoferului.

O inspecție amănunțită a autobasculantei pe care intenționați să o cumpărați vă va ajuta să aflați dacă merită investiția. Unii dintre factorii de luat în considerare în timpul inspecției include:

1. Vechimea mașinii. Basculantele mai vechi pot oferi în continuare multă valoare, deci determinarea valorii curente este o necesitate.

2. Semne de deteriorare sau utilizare greșită.

3. Numărul total de ore de funcționare.

Dacă nu sunteți sigur că o anumită autobasculantă uzată oferă valoare adăugată, poate fi mai bine să treceți la o altă marcă, model sau opțiune. Pentru că, nu-i așa, doriți să cumpărați ceva care oferă o rentabilitate bună a investiției pentru afacerea dumneavoastră.

Dacă doriți să cumpărați cea mai bună autobasculantă uzată, este important să știți ce să căutați și să luați în considerare. Investiția într-o inspecție cuprinzătoare vă poate ajuta să vă asigurați că obțineți echipamente care vor continua să funcționeze eficient în anii următori. De asemenea, este înțelept să folosiți sfaturile de mai sus, deoarece acestea oferă o perspectivă asupra a ceea ce trebuie să căutați atunci când alegeți dintre autobasculante uzate existente pe piață. Găsirea echipamentelor potrivite vă va ajuta să vă susțineți operațiunile acum și în viitorul apropiat, indiferent de cum sau unde vor fi folosite.

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro