Cum sa alegeti cizmele de iarna potrivite

 

În zilele noastre, producătorii lansează o gamă largă de ghete de iarnă solide, pentru a se potrivi tipurilor de persoane active, precum și hipsterilor la modă, care se confruntă cu o noapte de iarnă în oraș. Nimeni nu trebuie să sufere de picioare înghețate, dacă își ia timpul să se gândească la cum și unde vor folosi cizmele de iarnă.

 

Ghete de iarnă: Ce tip de izolație este cel mai bun?

 

Există o linie fină între suficientă izolație și prea multă izolație. Oamenii presupun că cumpărarea unor bocanci de iarnă cu izolație le garantează picioare încălzite. Ca orice echipament de exterior, cu cât este mai potrivit pentru scopul dvs., cu atât va funcționa mai bine.

 

Drumețiile pe timp de iarnă sau deplasarea prin pădure pe zăpadă generează multă căldură corporală, în special pe zăpadă adâncă sau pe teren abrupt. În consecință, bocancii de iarnă pentru activități cu energie ridicată tind să aibă niveluri mai mici de izolație - să zicem 200 sau 400 de grame - pentru a preveni supraîncălzirea și transpirația, care provoacă picioare reci. Multe ghete de dama casual de iarnă folosesc aceeași cantitate de izolație, din același motiv.

fashiondays.ro

 

Ce ghete de iarnă se potrivesc activităților dvs.?

 

Dacă vă plimbați prin zăpadă sau faceți drumeții pe timp de iarnă, căutați bocanci mai înalți, cu o susținere bună a gleznei. Pe versanții acoperiți de zăpadă, vă vor reduce tensiunea și vor ajuta la prevenirea unei entorse sau fracturi. În unele modele de bocanci, sunt combinate diferite tipuri de cauciuc, pentru a oferi mai multă aderență în situații alunecoase. Pe de altă parte, fețele din piele oferă suport, respiră bine și mențin picioarele uscate, dacă sunt curățate și tratate în mod regulat cu un spray hidroizolant.

 

Dacă petreceți mult timp afară sau pe lacuri înghețate, vă recomandăm să luați în considerare niveluri mai ridicate de izolație. Cizmele de iarnă pe care le vedeți la șoferii de snowmobil sunt pline de izolație, în principal pentru că aceștia nu se mișcă prea mult, decât dacă nu mai au benzină sau s-au răsturnat.

 

Cizmele pentru snowmobil tind să fie mai greoaie, ceea ce le face obositoare pe distanțe mari, dar sunt perfecte pentru confort în condiții de frig. Cizmele din această categorie tind, de asemenea, să fie mai înalte, pentru a face față zăpezii adânci.

 

Pe de altă parte, dacă ieșiți doar o secundă sau nu mergeți afară pentru perioade lungi (dacă locuiți în oraș sau în suburbii, de exemplu), o pereche confortabilă de bocanci cu suficientă izolație vi se vor potrivi perfect.

 

Patru articole pentru o iarnă călduroasă și sigură

 

1. Șosete

 

Indiferent de cizmele pe care le purtați, dacă șosetele din picioare nu sunt la înălțimea condițiilor de iarnă, este posibil să vă regăsiți cu picioarele reci. Investiți într-o pereche bună de șosete din lână merino sau sintetice. Menținerea picioarelor uscate este jumătate din bătălie, atunci când vine vorba de o iarnă călduroasă.

 

2. Tratamente pentru cizme de iarnă

 

Pentru a vă menține cizmele impermeabile și a vă proteja investiția, aveți la dispoziție mai multe tratamente. Asigurați-vă că folosiți unul care este conceput pentru materialele de pe cizme. Pentru piele, acest lucru este și mai important, deoarece dacă este netratată, pielea se usucă și se fisurează, ceea ce duce în cele din urmă la scurgeri, șosete umede și picioare reci.

 

3. Branțuri încălzite

 

Branțurile alimentate cu baterii oferă un refugiu față de frig. Dacă locuiți într-o zonă cu temperaturi foarte reci sau dacă aveți o circulație sanguină slabă, acestea pot fi soluția. Cu toate acestea, atunci când vă alegeți cizmele de iarnă, nu uitați că veți avea nevoie de spațiu suplimentar pentru branțuri.

 

4. Crampoane de gheață sau țepi

 

Din păcate, nicio gheată de iarnă nu vă poate garanta că nu veți aluneca pe gheață. Aici intervin crampoanele de gheață sau țepii. Pur și simplu atașați-le pe partea de jos a cizmelor și, dintr-o dată, veți avea parte de mai multă tracțiune. Acestea sunt grozave pentru persoanele în vârstă cu oase fragile.


 

 

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro