Cum să alegeți cele mai bune panouri solare fotovoltaice

aprilie 19, 2022

Costul panourilor solare a scăzut foarte mult în ultimii ani. În zilele noastre, costul unor panouri fotovoltaice depinde de diverși factori care vor fi explicați aici.

 

Este foarte important ca atunci când alegeți cea mai bună dimensiune a panourilor solare pe care să le folosiți pentru instalarea sistemului de energie solară să aveți în vedere câțiva factori cruciali. Factori în afară de eticheta de preț. Decizia de achiziție este una cu care veți trăi o perioadă foarte lungă de timp și trebuie să obțineți cel mai bun randament al investiției dumneavoastră.

 

Nu vă bazați decizia de cumpărare doar pe costul unor panouri fotovoltaice. În cele ce urmează sunt câteva sfaturi pentru a alege cele mai bune module pentru situația dumneavoastră de instalare.

 

Costul panourilor solare depinde de o serie de factori. În general, în ceea ce privește modulele potrivite pentru a fi utilizate pe o instalație de sistem de conectare la rețeaua casnică, costul unui panou solar este determinat în parte de:

  • capacitatea sa (în wați),
  • dimensiunea fizică,
  • marca,
  • calitatea materialelor,
  • durabilitatea / longevitatea (sau perioada de garanție)
  • și orice certificări pe care le-ar putea avea panoul solar.

 

Prețul pe care îl veți plăti va depinde, de asemenea, de numărul de panouri fotovoltaice ca parte a unui pachet, dacă achiziționați un sistem complet. Cu cât sunt mai multe module în sistem, cu atât mai mic este costul pe unitate, în general.

 

Cu toate acestea, alegerea panourilor solare doar în funcție de preț nu este înțeleaptă.  Este posibil ca ceea ce selectați să nu se potrivească zonei în care doriți să îl instalați sau marca/modelul să nu aibă certificările necesare pentru a se califica pentru reduceri guvernamentale.

 

Este posibil ca modulele să nu ofere cele mai bune performanțe pentru a contribui la asigurarea amortizării economice a energiei produse. Sau poate că nu există o garanție solidă din partea unei companii bine stabilite.

3 niveluri de calitate a panourilor solare


Pe lângă cost, atunci când alegeți cel mai bun panou solar pentru instalația dvs., este important să luați în considerare atât fabricarea acestuia, cât și materialele utilizate.

Tier 1 sau nivelul 1 include primele 2 procente din producătorii de panouri fotovoltaice.  Considerăm că producătorii Tier 1 sunt cei care sunt integrați pe verticală. Aceasta înseamnă că aceștia controlează fiecare etapă a procesului de fabricație. Aceste companii investesc masiv în cercetare și dezvoltare, utilizează procese robotizate avansate și produc panouri fotovoltaice de peste 5 ani.

 

Producătorii de nivel 1 utilizează cea mai pură și cea mai bună calitate de siliciu pentru a produce celule solare. Cu cât calitatea siliciului este mai mare, cu atât mai mult va dura celula solară și cu atât mai bine va funcționa în convertirea energiei solare în energie electrică.

 

Producătorii de nivel 1 produc unele dintre cele mai performante panouri solare, iar acestea pot fi adesea achiziționate la un preț foarte rezonabil. Gasiti panouri fotovoltaice si pe EMAG.

 

Nivelul 2 include companiile care investesc mai puțin în cercetare și dezvoltare, se bazează atât pe asamblarea robotizată, cât și pe cea manuală pe liniile de producție și, adesea, se ocupă de fabricarea panourilor solare de 2 - 5 ani. Acești producători de nivel 2 pot produce panouri bune la prețuri bune, dar poate fi o chestiune de succes și de ratare.

 

Nivelul 3 cuprinde 90% dintre noii producători de panouri fotovoltaice. Aceste companii asamblează doar panouri, de obicei nu își produc propriile celule și nu investesc în cercetare și dezvoltare.

 

Deși sunt adesea disponibile la un preț mai ieftin, producătorii de nivel 3 folosesc linii de producție umane pentru lipirea manuală a celulelor solare. Adesea, aceasta nu este cea mai bună abordare, deoarece calitatea poate varia de la operator la operator și de la o zi la alta. Un panou solar de nivelul 3 poate, pe termen lung, să vă coste mult mai mult în ceea ce privește fiabilitatea și producția de energie electrică.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro