Cum sa alegem cortul cel mai potrivit de gradina?

Corturile de gradina sunt din ce in ce mai cautate datorita versatilitatii lor: le vedem atat la targuri, expozitii, cat si in gradinile particulare.

Alegerea cortului cel mai potrivit presupune luare unei serii de decizii. Prima decizie ce trebuie luata, este cea legata de tipul scheletului.

Scheletul clasic se construieste prin imbinarea tevilor tubulare si are avantajul ca poate fi realizat in atelierul oricarui mester priceput si este menit sa dureze mult. Este greu, robust, imbinarea lui necesita mult timp, insa poate fi folosit chiar si de mai multe generatii.

Aparitia scheletului pliabil tip acordeon este cel care a adus popularitate corturilor de gradina. Aceste structuri, spre deosebire de structurile clasice, se instaleaza in doar cateva minute chiar si de catre o singura persoana. Nu sunt necesare unelte: structura tip spider este pliabila, dimensiunea cortului strans fiind de doar 1,5m. Se transporta si se depoziteaza usor, intretinerea nu este pretentioasa. Este important ca locul de depozitare sa fie uscat pentru a preveni formarea mucegaiului.

Odata ales tipul structurii - tubular sau pliabil tip acordeon - urmeaza luarea deciziei referitoare la materialul din care este realizat structura. Chiar daca scheletele din plastic sunt ieftine, recomandat este alegerea structurii din otel sau aluminiu. Corturile din otel sunt mai ieftine, sunt tratate anticoroziv, rezista bine la intemperii. Scheletul din aluminiu este de regula mai scump, mai usor si mai estetic si nu se rugineste.

Fie din otel, fie din aluminiu, trebuie ales diametrul picioarelor: pentru a rezista intemperiilor, se recomanda ca diametrul sa fie de cel putin 3cm. Un diametru mai mare, respectiv de 4-5cm, confera o stabilitate si durabilitate si mai mare, pe de alta parte creste greutatea si pretul pavilionului.

Cele doua criterii esentiale pe care trebuie sa le indeplineasca structura unui cort pliabil sunt: sa fie usor montabila si sa reziste la intemperii si manipulari repetate. Structurile din profil hexagonal de aluminiu au fost proiectate stfel, incat sa ofere stabilitate si durabilitate maxima la o greutate cat mai mica.

Peretii si acoperisul cortului de regula pot fi alese dintr-o varietate larga de culori. Pe langa culoare, trebuie aleasa si densitatea adecvata al materialului din care sunt realizate prelatele. Este important, ca acoperisul sa fie impermeabil. Daca doriti un pavilion pliabil pe care sa-l folositi atat complet inchis, cat si fara pereti laterali, atunci sa va asigurati ca peretii pavilionului sunt detasabili.

Pretul cortului este un criteriu important, sa nu uitati sa includeti in costul total al cortului si cheltuielile de inlocuire. Un cort ieftin, care insa nu poate fi reparat, in timp va costa mai mult decat un cort la care elementele pot fi schimbate cu usurinta, iar piesele de schimb sunt accesibile.

Alegerea dimensiunii pavilionului este un deciziu important, care influenteaza semnificativ si costul achizitiei. Scopul pentru care va fi utilizat cortul, cantitatea produselor expuse, dimensiunea standului expozitional, pretul chiriei terenului, numarul persoanelor pentru care trebuie sa asigure adapost, dimensiunile masinii pentru care aveti nevoie de un garaj temporar – acestea sunt intrebarile la care trebuie sa raspundeti inainte de luarea deciziei referitoare la dimensiune.

Dupa luarea deciziei finale pe baza criteriilor de mai sus, puteti fi siguri, ca decizia achizitionarii este o decizie excelenta, indiferent de destinatia cortului pliabil - gradina, targ, pentru pescuit, pavilion pentru evenimente festive. Odata cumparat, il veti folosi in numeroase situatii la care nici nu v-ati gandit la momentul achizitionarii.

 

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro