Cum să ai grijă de bijuteriile tale din argint

Fie că vorbim despre bratari pentru picior, inele, cercei, brățări sau coliere, din argint, este important să știi că toate sunt durabile. Argintul este un metal prețios durabil, iar de aspectul lui trebuie să ai grijă cu puțină atenție. Bijuteriile din argint necesită mai multă atenție decât bijuteriile din aur pentru că odată cu trecerea timpului acestea oxidează, se pot zgâria sau deforma ușor. Ca să știi să previ apariția acestor factori, citește în continuare acest articol. Vom vorbi despre argint la modul general nu doar despre tipuri de bijuterii. Inele, lănțișoare, bratari pentru picior sau cercei, toate se îngrijesc la fel.

Protejează-ți bijuteriile din argint de:

Umezeală –  bijuteriile trebuie ținute cât mai departe de mediile umede, iar dacă intră în contact cu apa trebuie să le ștergi imediat. De asemenea, nu uita bijuteriile în baie sau în bucătărie pentru că acestea sunt cele mai umede zone din casă.

Sulful și alte substanțe poluante – atunci când nu porți bijuterii este indicat să le păstrezi într-o cutie destinată  lor, departe de substanțe care le-ar putea afecta.

Produse cosmetice – este recomandat să se evite contactul cu substanțe de curățare sau îngrijire cum sunt parfumurile sau cremele, pentru că acestea pot accelera procesul de oxidare al bijuteriilor.

Cum să cureți bijuteriile din argint

Fie că vorbim despre bratari picior, inele, cercei sau coliere, toate se curăță la fel:

Scufundă-le câteva minute într-un vas cu apă caldă și soluție de curățat vase fără particule abrazive. La sfârșit clătește cu apă curată și sterge-le cu o cârpă din bumbac.

Bijuteriile care au pe ele perle, sidef sau alte pietre sensibile se curăță cu o cârpă moale uscată.

Metodele de curățare care includ pastă de dinți sau bicarbonat de sodiu nu sunt eficiente. Mai mult decât atât, acestea sunt abrazive și zgârie metalul, perlele sau pietrele sensibile.

Cu aceste informații sigur vei reuși să-ți păstrezi bijuteriile din argint mult timp intacte și să te bucuri de ele la maximum.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Cum să ai grijă de bijuteriile tale din argint