Cum putem opri gandurile, emotiile si actiunile negative ?

In general, oamenii au o viziune diferita asupra lumii cand se afla intr-o stare negativa. De multe ori devine un obicei si anume, avand ganduri negative, sa ne aduca emotii negative care la randul lor produc actiuni negative. Daca ciclul nu este intrerupt va duce in mod inevitabil la deteriorarea starii fizice si mentale ale persoanei care trece prin astfel de momente. De asemenea, daca ciclurile de ganduri se repeta pot duce la depresie clinica si anxietate. Cheia pentru a evita aceste ganduri negative si a opri emotiile negative determinate de ele sta in a intelege ceea ce le declanseaza.

Care pot fi factorii declansatori? Ganduri, actiuni, sentimente si uneori reactiile fizice pot fi factori declansatori. De exemplu, daca nu dam atentie situatiei in care simtim o frustare dupa ce scapam pe jos o farfurie, atunci este vorba despre un incident izolat.

Vizualizeaza gandul negativ ca si fiind o flacara. O flacara care arde pe beton. Aceste flacari sunt lasate sa arda pe beton si pot usor sa fie stinse.

Dar in cazul in care punem o flacara intr-o camera plina cu material combustibil, atunci avem de-a face cu un adevarat dezastru. Daca nu este repede indepartat, focul va folosi fiecare bucata de material combustibil pentru a arde tot ce este in jur. Oamenii resimt la fel lucrurile cand ii incearca atat de multa negativitate. In final, toata furia, frustrarea si vina distrug persoana respectiva din cauza oboselii mentale, fizice si spirituale.

Exemplu de stare emotionala negativa

O persoana conduce spre o intalnire de afaceri cand o ia pe un drum gresit si intarzie 20 de minute la intalnire. Este vorba despre un eveniment minor care ni s-a intamplat tuturor, si totusi in acest caz, persoana in cauza simte greata si strangerea stomacului din cauza stresului. Reactia fizica este urmatoarea: "Intarzii intotdeauna; o dau in bara tot timpul si imi voi pierde locul de munca".

Pentru a evita sentimentul negativ trebuie sa recunosti ceea ce il determina sa apara si ceea ce te face sa fii mai vulnerabil.
De exemplu, daca tu gandesti: "Toata lumea ma uraste, sunt neiubit", poti contracara acest gand spunandu-ti: "Sotia mea si copii ma iubesc si se bucura intotdeauna cand ma vad ca vin acasa. Elimina gandul negativ pe cat de repede apare.
Fii sincer cu tine si sarbatoreste in sufletul tau lucrurile bune din viata ta. Iti ia 5 minute ca sa scrii in fiecare seara toate succesele pe care le-ai avut in viata, calitatile pozitive si lucrurile care te fac sa fii fericit. Acest lucru creeaza o aparare naturala impotriva negativitatii.

Sursa: Lifehack.org

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro