Stilul de viata nesanatos, alimentatia dezechilibrata, sarcina si varsta si-au lasat amprenta inestetica asupra corpului dumneavoastra si nu mai sunteti multumiti de aspectul fizic? Abdominoplastia va poate reda linia armonioasa a corpului, eliminand pielea incretita, intarind muschii abdominali si aplatizand abdomenul.
Cine nu-si doreste sa arate bine?
Hotararea de a scapa de surplusul de grasime din zona abdominala este in stransa legatura cu perceptia pe care o are fiecare persoana in parte despre un abdomen perfect. Aceasta dorinta este sustinuta constant si de imaginea unei siluete perfecte promovate in mass media de catre persoanele publice. Atat femei, cat si barbati, apeleaza cu incredere la aceasta procedura, dupa ce dietele si exercitiile fizice nu au dat rezultate.
”Abdominoplastia este o metoda chirurgicala solicitata de foarte multe persoane care isi doresc un abdomen plat si estetic. De asemenea, poate fi de mare ajutor femeilor care au avut sarcini multiple si au muschii abdominali mult departati. Este important ca fiecare persoana sa respecte cateva reguli generale inainte de interventie, pentru un rezultat cat mai bun: sa renunte la consumul de bauturi alcoolice si tutun cu cateva saptamani inainte si dupa interventie, sa intrerupa administrarea medicamentelor anticoagulante, sa curate foarte bine pielea din zona de interventie cu sapun medical antibacterian pentru a reduce riscul de infectii si sa intrerupa alimentarea organismului cu cel putin 6 ore inainte de interventie”, a declarat dr. Cristian Nitescu, medic primar chirurgie plastica si doctor in stiinte medicale, Clinica Dr. Cristian Nitescu.
Ce presupune interventia in sine?
Abdominoplastia se realizeaza sub anestezie generala sau rahianestezie/peridurala, internarea fiind obligatorie. Ca timp operator, aceasta procedura poate dura intre 2 si 4 ore, iar in functie de complexitatea operatiei, externarea se va face in urmatoarea zi sau dupa 2-3 zile de spitalizare. Interventia presupune refacerea tensiunii musculare la nivelul trunchiului, refacerea tonusului muscular la nivelul peretelui abdominal, remodelarea si suturarea fasciei
abdominale (pentru intarirea peretelui abdominal), repozitionarea estetica a ombilicului, precum si, in multe cazuri, reconturarea precisa prin liposuctie, pentru estomparea zonei de tranzitie a grasimii si eliminarea flancurilor localizate. Se recomanda repausul la pat in primele zile si evitarea activitatilor fizice intense
pentru 3-4 saptamani postoperator. Pentru o vindecare in conditii optime, este necesara purtarea unei burtierei elastice timp de 1-2 luni.
Cand este abdominoplastia contraindicata?
Femeile care doresc sa mai ramana pe viitor insarcinate, nu sunt candidatele ideale pentru abdominoplastie, deoarece muschii verticali ai abdomenului refacuti in urma tratamentului se pot distanta din nou in perioada graviditatii. De asemenea, persoanele care sunt in timpul unui proces de slabire, sunt sfatuite sa amane operatia de abdominoplastie pana dupa stabilizarea rezultatelor dietei.
De retinut este faptul ca o interventie de abdominoplastie va poate garanta rezultatul mult asteptat, doar in cazul in care urmati indeaproape sfaturile doctorului chirurg. Dupa consultatie si studierea cazului particular, acesta poate stabili cu exactitate ce este potrivit pentru dumneavostra.
______________________________________________________________________________
Chirurgia estetica este stiinta si arta in acelasi timp, iar rolul dr-ului Cristian Nitescu, medic primar in chirurgie plastica si estetica, doctor in stiinte medicale si unul dintre cei mai reputati chirurgi plasticieni din Romania, este acela de a va remodela corpul si de a va reda increderea in sine.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro