Cum poti avea note bune fara sa pui burta pe carte

De data aceasta cercetatorii danezi ii surclaseaza pe cei britanici cu studiul pe care l-au realizat. Ei au descoperit secretul unor rezultate scolare foarte bune fara a pune prea mult burta pe carte. Rezultatele studiului pot deveni o revolutie in educatie, mai ales ca acest secret este cautate de generatii intregi de elevi.

Conform AFP, studiul danezilor spune ca exercitiile fizice inaintea orelor de curs cresc puterea de concentrare si asimilarea informatiilor noi. In consecinta, elevii cu veleitati sportive au sanse mari la rezultate scolare bune fara sa depuna un efort intelectual consistent.

Cercetarea rezultata in urma colaborarii oamenilor de stiinta de la universitatile din Copenhaga si Aarhus spune ca elevii care sunt dusi la scoala cu masina sau care folosesc transportul public au inregistrat rezultate mai slabe la testele de masurare a nivelului de concentrare, in timp ce elevii care merg pe jos sau cu bicicleta la scoala au avut rezultate excelente la aceste teste.

Oamenii de stiinta spun ca miscarea pe care elevii o fac pentru a ajunge la scoala se reflecta direct in capacitatea acestora de a se concentra la orele de curs. Descoperirea este cu atat mai surprinzatoare deoarece a fost facuta din greseala. Scopul initial al studiului a fost stabilirea influentei pe care o are micul dejun asupra capacitatii de concentrare a elevilor.