Cum poti alege cel mai bun nume de domeniu pentru afacerea ta online?

Mediul online este unul din ce in ce mai atractiv pentru dezvoltarea unor afaceri bazate pe comert, astfel ca, un numar tot mai mare de persoane isi exprima astfel dorinta de a lansa astfel de afaceri pe Internet. Comertul electronic se bucura in momentul actual de o popularitate foarte mare, iar tendintele par a se pastra si in viitor avand in vedere ca din ce in ce mai multa lume constientizeaza beneficiile acestui tip de comert. Lansarea unei afaceri pe Internet este mult mai simpla decat deschiderea unei afaceri offline, care necesita timp, investitii uriase si numeroase deplasari pentru ca acest lucru sa se poata materializa. Exista insa o serie de lucruri pe care ar trebui sa le avem in vedere si atunci cand dorim sa lansam afaceri pe Internet, mai exact, si in acest caz trebuie sa avem in vedere cateva investitii deosebit de importante. Alegerea numelui de domeniu spre exemplu reprezinta unul dintre primii pasi pe care ii avem de facut in aceasta directie.

Alegerea unui nume de domeniu potrivit reprezinta una dintre cele mai mari provocari pentru viitorii administratori de magazine online in conditiile in care deja exista cateva miliarde de site-uri care alcatuiesc Internetul, fiecare dintre acestea avand desigur nume unice. Acest lucru insa nu inseamna ca alegerea unui nume de domeniu este un lucru imposibil, nici pe departe. Serviciile de inregistrare domenii sunt astazi foarte raspandite, astfel ca regasirea acestora nu ar trebui sa reprezinta o mare problema.

Iata insa cum poti alege cel mai bun nume de domeniu pentru afacerea ta online.

Indreapta-ti atentia inspre nume de domeniu cat mai scurte.

Alegerea unui nume de domeniu mult prea lung am putea spune ca este total nepotrivit in conditiile in care utilizatorii nu isi dau foarte mult interesul pentru a retine un astfel de nume de domeniu. O regula din online ne spune spune faptul ca un nume de domeniu ar trebui sa fie cat mai simplu si mai scurt, astfel incat utilizatorii sa il poata memora cu usurinta. Tot la acest capitol trebuie mentionat si faptul ca aici includem si adresele web formate din mai multe cuvinte alaturate, care de asemenea fac memorarea adresei web, greoaie. Daca nu te vei focusa foarte mult pe brand, atunci cu siguranta un nume reprezentativ pentru activitatea pe care o desfasori va fi mai usor de identificat.

Pe cat posibil, evita utilizarea de cifre sau simboluri in cadrul numelui de domniu.

De foarte multe ori, din dorinta de a ne diferentia cat mai mult de concurenta, avem tendinta de a apela la niste practici nu tocmai potrivite si anume la includerea unor cifre sau simboluri in cadrul numelui de domeniu. Acest lucru poate parea la o prima vedere cool sau interesant, insa nu face altceva decat sa ingreuneze semnificativ memorarea numelui de domeniu. Mai mult decat atat, pana si introducerea adresei web in casuta de cautari poate deveni o provocare in astfel de situatii, motiv pentru care este recomandat sa stai deoparte de cifre si simboluri pe cat posibil.

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro