Cum pot fi utilizate sistemele informatice pentru eficientizarea ...

august 2, 2010

Solutiile educationale inteligente vin in sprijinul elevilor din invatamantul secundar superior. Proiectul SEFIN - realizat de Universitatea din Bucuresti (coordonator), SIVECO Romania si TEHNE Centrul pentru Dezvoltare si Inovare in Educatie - promoveaza in practica educationala curenta sisteme educationale informatice inteligente, in scopul cresterii impactului instruirii asistate de calculator asupra realizarii obiectivelor curriculare.

Grupul tinta al proiectului il constituie elevii din invatamantul secundar superior (clasele de liceu XI, XII, XIII).

La ora actuala, scolile dispun de o dotare TIC medie, iar utilizarea functiilor de baza ale calculatorului reprezinta deja o practica bine incetatenita. De aceea a fost necesara dezvoltarea unor aplicatii interactive inteligente de instruire care sa ajute elevii sa obtina performante scolare satisfacatoare in propriul lor ritm de invatare.

Activitatile principale ale proiectului constau in realizarea unor anchete in scolile selectate, dezvoltarea de pachete informatizate de invatare, testarea aplicatiilor de invatare si adaptarea acestora.

“Rezultatele proiectului pot constitui o premisa importanta pentru dezvoltare sociala durabila, prin cresterea eficientei sistemului de invatamant”, a declarat Cristian Fota, responsabil proiect in cadrul SIVECO Romania.

Autoritatea Contractanta este CNMP - Centrul National de Management Programe (Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Romania), avand contractul 12-127 / 01.10.2008.

Despre SIVECO Romania
Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, realizand o mare parte din volumul total al exporturilor de produse software in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii. Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, ... » citeste tot comunicatul pe LivePR.ro - Cum pot fi utilizate sistemele informatice pentru eficientizarea ...

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro