Cand vorbim azi de clone umane ne gandim la niste perversiuni si actiuni monstruase impotriva naturii. Cu toate acestea sunt sanse foarte mari ca deja sa cunoasteti deja una sau mai multe clone sau, cu alte cuvinte gemeni a caror principala caracteristica este aceea ca au acelasi ADN, relateaza wired.com.
Gemenii arata aproape intotdeauna la fel din punct de vedere fizic, dar au personalitati diferita, iar creierul le functioneaza la fel de diferit, fapt pentru care nu ne-am pus niciodata problema ca acestia sunt mai putini umani. Oare nu ar putea fi si clonelela fel ca gemenii?
Sa presupunem ca oamenii de stiinta ar reusi sa cloneze un om adult. Clona acestui om va complet diferita diferita de predecesor chiar daca va avea acelasi ADN. De ce ? Raspunsul e simplu. ADN-ul va fi identic dar clona va veni pe lume ca un bebelus si se va forma diferit in functie de experientele pe care le va trai pe parcursul vietii si din punctul de vedere al personalitaii nu va semana deloc cu omul adult care a fost clonat.
In jurul clonarii s-au iscat o serie de controverse. Exita pareri atat pro cat si contra. Multi spun ca acest proces nu respecta regulile etice si o batjocura la adresa naturii. Altii sunt de parere ca este o foarte buna modalitate de a transmite genele din generatie in generatie.
Totusi, pe viitor, avand in vedere cresterea numarului de probleme de fertilitate la tineri, clonarea ar putea deveni o alternativa pentru cei care nu pot sa se reproduca pe cale traditionala.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro