Cum ne mentinem echilibrul nutritional in vacanta?

iulie 10, 2013

Daca in zilele obisnuite respectam un program alimentar bine stabilit, in care nu permitem excesele, in vacanta lasam tentatiile culinare sa ne atraga, din toate partile, in capcana lor. Sub pretextul „imi permit orice pentru ca sunt in vacanta”, in cele din urma tot noi vom plati cu ceva ce nu are pret: sanatatea noastra.

Cum putem sa facem fata ofertei culinare atat de apetisante din vacanta noastra, mai ales daca este si all inclusive?
În mod frecvent, modul de servire in restaurantele hotelurilor cu servicii all inclusive, este bufetul suedez, de tip „mananci cat poti”. Este un mod de servire pe care specialistii in nutritie il considera un veritabil pericol, mai ales ca unii oameni de stiinta au calculat ca o persoana poate manca intr-o astfel de ocazie 3000 de kcal si aceasta in cel mult 2 ore. Specialistii in nutritie ne sfatuiesc ca atunci cand avem de-a face cu astfel de ocazii sa incepem masa prin a bea 1-2 pahare de apa, apoi trecem pe la sectorul de salate, peste care nu adaugam sare, ulei, maioneza sau sosuri in exces, ci le condimentam cu plante aromate (oregano, salvie, busuioc), suc de lamaie sau otet balsamic si pe care nu le imbogatim cu mezeluri sau branzeturi grase. La felul principal sa incercam sa eliminam o parte din alimentele care contin grasime multa, cum ar fi snitele, chiftele, tocanite, iar garnitura sa fie formata in primul rand din vegetale, orez brun sau paste din faina integrala. De asemenea, deserturile pot fi sarite sau inlocuite cu fructe proaspete.

De asemenea, nu trebuie sa fim comozi. Chiar daca este vacanta, nu trebuie sa incurajam sedentarismul. Orice fel de miscare este benefica, o plimbare dupa ce am servit masa, in ritm alert sau o alergare usoara pe malul marii va compensa orice exces culinar facut in timpul nostru de vacanta.

Cum ne recuperam nutritional dupa o vacanta cu excese culinare?

Daca totusi cadem in ispita si comitem „abuzuri” culinare in vacanta, putem recupera printr-un regim alimentar mai strict. Important este, mentioneaza nutritionistii, sa nu comitem abuzuri peste abuzuri, deoarece vom distruge orice echilibru nutritional pe care l-am cladit in timp. Dupa o zi sau o noapte de „rasfat” culinar, este bine sa consumam a doua zi multe salate si fructe. Daca dorim ceva mai consistent, putem opta si pentru un preparat din peste, fara sa fie insa prajit sau afumat. De asemenea, cantitatea de lichide consumate trebuie sa fie dubla, acestea insemnand apa plata sau minerala cu lamaie, ceaiuri si infuzii, iaurturi degresate. La fel de benefica pentru „recuperare” este si miscarea fizica.

Dupa o vacanta in care am consumat alimente cu un continut bogat de grasimi inclusiv nivelul colesterolului „rau” creste.
Painea Dobrogea® Benecol® poate fi adaugata la dieta de recuperare post-vacanta, datorita beneficiului sau adus asupra sanatatii. Painea Dobrogea® Benecol® este singurul produs din faina integrala de secara cu adaos de esteri de stanoli din plante, un ingredient testat la nivel mondial ce ajuta la scaderea colesterolului.

Painea Dobrogea® Benecol® este produsa de catre Dobrogea Grup, intr-un sistem integrat de Management al Calitatii, Sigurantei Alimentului si Mediului si se comercializeaza in doua gramaje: 80 g reprezentand o doza zilnica de patru felii paine ce contin cele 2 g de plant stanol ester necesare reducerii colesterolului si de 240g reprezentand doza de utilizare pentru 3 zile de dieta.

„Recomand painea de secara Dobrogea Benecol pentru dieta de recuperare dupa o perioada de excese in grasimi care au favorizat cresterea colesterolului. Studiile clinice realizate la nivel mondial, arata ca produsele ce au in compozitie esteri de stanoli din plante, consumate zilnic, reduc nivelul colesterolului total cu pana la 10% si colesterolul LDL pana la 15%, la un consum zilnic de min. 2g stanoli din plante. Consumul zilnic a doar 4 felii de paine Dobrogea Benecol sunt suficiente pentru re-echilibrarea colesterolului din sange.” a declarat ing. Maria Toma, Director General Dobrogea Grup.
Painea Dobrogea® Benecol® este recomandata de specialisti persoanelor care au colesterolul marit, dar si celor care vor sa previna aceasta problema de sanatate.

În aceeasi masura, produsul poate fi consumat cu incredere de toti cei care doresc sa adopte o dieta echilibrata si un stil de viata sanatos. Pe langa beneficiul principal de reducere a colesterolului pe cale naturala, painea Dobrogea® Benecol® este si hipoglucidica, avand 26,4g glucide/100g produs finit, cu peste 40% mai putine decat painea alba de larg consum, ceea ce o recomanda in alimentatia diabeticilor.

Painea contine 6,63 g fibre alimentare/ 100g produs finit, fiind clasificata conform Regulamentului CE 1924/2006, ca “produs bogat in fibre”, cu reale beneficii pentru imbunatatirea digestiei.

Produsul este disponibil in retailul modern la nivel national: Carrefour, Real, Billa, Cora, Selgros, Auchan, Mega Image, Carrefour Market.
 

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro