Producatorul francez de lactate DANONE, cu o afacere estimata la 28 de miliarde de dolari, a vandut pentru prima data iaurturile in farmaciile spaniole pe post de medicament pentru copiii cu tulburari intestinale. In prezent, Danone, cel mai mare producator de iaurt din lume, se vinde in toate magazinele din lume.
Cum functioneaza? Directorul de Microbiologie si Biotehnologie, Sophie Legrain-Raspaud al companiei Danone, a facut eforturi masive pentru a dezvolta o noua generatie de iaurturi.
"Iaurtul se face din doua bacterii Streptococcus thermophilus si Lactobacillus bulgaricus. Cand sunt impreuna, apare simbioza. Daca aveti doar una dintre ele, nu iese nimic. Dar, daca le-ati pus impreuna, ele functioneaza foarte bine, provocand procesul de fermentatie.
Dar Lactobacillus bulgaricus reprezinta o familie intreaga de bacterii. Exista aici mai multe bacterii individuale si toate sunt putin diferite. Daca vrem sa schimbam gustul iaurtului din Europa, de exemplu, fata de cel care se regaseste in iaurturile din Asia sau Statele Unite, atunci ne "jucam" putin cu diferiti membrii ai familiei bacteriei Lactobacillus bulgaricus. Avem o colectie de peste 4.000 de bacterii diferite in acest congelator. Astfel, putem spune ca detinem un mare loc de joaca. De asemenea, urmarim in aceste bacterii efectele asupra sanatatii. Avem o echipa de oameni de stiinta care analizeaza proprietatile bacteriilor astfel incat iaurtul rezultat sa fie benefic pentru digestie", a precizat Sophie Legrain-Raspaud.
Sursa: Fortune
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro