Cum dezgheți corect frigiderul

Cele mai multe frigidere moderne au funcția de dezghețare automată. Chiar și așa, când vine vorba despre întreținere și igienă, este bine să ții cont de anumite reguli. Cu atât mai mult, însă, atunci când modelul pe care îl ai nu se dezgheață singur.

 

În continuare, producătorul de frigider Beko îți propune un ghid scurt despre ce ar trebui să faci înainte de dezghețarea frigiderului și ce modalități de dezghețare rapide și eficiente ai la îndemână.

Frigider Beko eMAG.ro, comanda online!

 

emag frigider BEKO
emag frigider BEKO

Modalități de dezghețare a frigiderului


Cum se dezgheață frigiderul?

 

Ai zice, la prima vedere, că este floare la ureche. Mai ales dacă ești o gospodină cu experiență și faci operațiunea aceasta de ani buni.

 

Și îți mai spui că dacă este un frigider care are funcție No Frost, își face singur treaba, fără că tu să intervii. Mai jos ai câteva reguli recomandate de producători și de specialiștii din domeniul siguranței alimentației publice care s-ar putea să-ți schimbe un pic perspectiva.

 

FRIGIDER BEKO – cumpara de la eMAG!

 


Ce să faci înainte de dezghețarea frigiderului


Primul lucru pe care este recomandat să-l faci înainte de a dezgheța frigiderul este să citești cu atenție manualul de utilizare. Producătorii menționează în acesta tot ce trebuie să știi, de la măsurile de siguranță pe care este obligatoriu să le iei pentru securitatea ta, a familiei tale, dar și a vecinilor, până la frecvența operațiunii de dezghețare. Iată care sunt primii pași pe care este indicat să-i faci înainte de a dezgheța frigiderul:

 

 

FRIGIDER BEKO – emag.ro

  • Pasul 1 – Scoate-l din priză. Lasă ușa sau ușile deschise pentru ca aerul mai cald să pătrundă în frigider;
  • Pasul 2 – Scoate toate alimentele din el. Este o foarte bună ocazie ca să vezi ce este obligatoriu să arunci. Aceasta deoarece, chiar și când le congelezi, poți păstra alimentele în condiții optime pentru perioade limitate.
  • De exemplu, potrivit specialiștilor de la WebMD, carnea de vită proaspătă poate rezistă în frigider (la 5 grade Celsius) 1-2 zile, iar în congelator (la -18 grade Celsius), 3-4 luni. În schimb, dacă o gătești la grătar, va putea fi ținută în frigider 3-5 zile și în congelator, 6-12 luni.
  • Apoi, reține că unele alimente, cum este, de exemplu, carnea de pui, odată ce au fost dezghețate nu este recomandat să fie înghețate la loc. Prin urmare, ori le consumi cu ceva timp înainte de a face această operațiune, ori le pui într-o ladă specială cu gheață, astfel încât să rămână înghețate;
  • Pasul 3 – Scoate toate sertarele, dacă ai această posibilitate. Pune-le în cadă sau în chiuvetă cu puțin detergent lichid și spală-le temeinic;
  • Pasul 4 – Folosește tăvițe sau carpe pentru apă care se va scurge odată cu topirea gheții.