Inca de la nastere, bebelusii au platfus, arcurile picioarelor se formeaza in jurul varstei de 6 ani, insa in perioada aceasta copii trebuiesc urmariti si in cazul in care se observa si alte modificari, se recomanda mersul la specialist. Platfusul, insa poate aparea si mai tarziu, pe un picior care pana la acea varsta s-a dezvoltat corect, din cauza unor afectiuni precum obezitatea, artrita sau dupa accidentari. Platfusul poate fi observat foarte usor, deoarece picioarele sunt plate, sau foarte putin arcuite si se poate manifesta silentios, sau pot aparea dureri, oboseala si lipsa andurantei la mersul indelungat. De cele mai multe ori tratamentul este bazat pe terapii usoare precum fizioterapie, exercitii, pantofi de sustinere si orteze pentru picior, dar sunt situatii in care se ajunge la interventia chirurgicala.
Picioarele plate pot crea complicatii, de aceea se recomanda tratarea platfusului cu ajutorul unui medic ortoped, in alte cazuri se poate ajunge la dureri la nivelul soldurilor, genunchilor si gleznelor, dar pot si agrava alte afectiuni precum artrita, fascita planetara, tendinita etc. Pentru cei care au picioarele plate, mersul sau alergatul descult poate ajuta la intarirea musculaturii din arc si glezne.
Cand mergem la medic? Orice suspiciune de platfus, la orice varsta trebuie confirmata sau infirmata de un medic specialist. Cand observati orice modificare a picioarelor, cand apare durerea sau cand observe ca corpul tau nu mai este aliniat corect. Pentru un diagnostic corect si pentru a preveni alte probleme sau complicatii este necesar sa mergi la un medic care sa te ajute sa alegi cel mai bun tratament.
Comunicat preluat de pe LivePr.ro » Cum descoperim platfusul si cum il tratam?
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro