Cum depistezi cosmeticele bio din rafturile magazinelor

februarie 21, 2018

Despre cosmetice bio s-a tot spus. Stim ca sunt mai indicate, sunt mai benefice si au proprietati complexe. Nu este insa prea cert pentru multi care sunt si realele diferente intre acestea si produsele cosmetice realizate in laboratoare, pe baza de substante bine combinate.

Definitia unui produs bio

Trebuie delimitat foarte bine ce este clasa de cosmetice bio. Putem spune despre un produs ca face parte din lista celor bio daca ingredientele ce intra in compozitia sa sunt de origine naturala, ce se obtin din agricultura bioecologica.

Desigur, un astfel de produs este sigur de folosit si daca detine certificarea din partea organismelor avizate, certificare care atesta faptul ca reteta produsului in cauza este conforma cu realitatea. Poate fi vorba de ICEA asa cum se intampla la produsele din Italia sau ECOCERT in Franta.

Trebuie sa stii ca intre un produs natural si unul bio exista o diferenta. Pare greu de inteles, insa conform legilor in vigoare, pentru ca un produs sa obtina certificarea de produs natural trebuie sa aiba in compozitie doar 15% ingrediente naturale. In schimb, pentru ca un produs sa obtina certificarea de produs bio, in compozitia sa trebuie sa se gaseasca cel putin 95% ingrediente naturale din agriculturi bioecologice.

De ce produsele bio si nu cele clasice

Nu este doar un mit faptul ca produsele cosmetice clasice au in compozitia lor tot felul de substante si ingrediente chimice ce pot irita pielea. Mai mult decat atat, poate ca pe termen scurt sunt o solutie la probleme ale tenului, insa pe termen lung acestea il pot imbatrani. Poate ca o contributie o are si pielea in sine; receptorii cutanati depisteaza in mod automat ce este un ingredient natural si ce nu, astfel ca actiunea produsului intalneste si eficienta de actiune. Deci, produsul bio castiga din nou. Pana la urma, tratezi naturalul cu natural.

In schimb, cand vine vorba de produsele bio, acestea lucreaza mai degraba in favoarea tenului si nu in detrimentul acestuia.

Termenul de valabilitate

Culmea si ironic, exista persoane care cred ca daca un produs expira mai repede, atunci este cu atat mai dezavantajos de folosit. De fapt, povestea este invers. Daca termenul de garantie indica faptul ca un produs expira in scurt timp, atunci exista si increderea ca ingredientele sale sunt naturale.

De regula, un produs bio expira in maximum 6 luni de la deschidere, spre deosebire de cosmeticele clasice ce pot avea si termene prelungite exprimate in ani. Acestea au compusi sintetici ce ajuta la conservare, insa desigur o compozitie chimica ce nu are cum sa avantajeze consumatorul.

Cu o explozie in ceea ce priveste diversitatea de optiuni pe piata de cosmetice, un consumator gaseste tot mai greu maniera eficienta de a-si alege produsele benefice si optime. Asadar, specialistii recomanda sa ne ghidam dupa mici detalii care vor scoate in evidenta ce tine de calitatea unui produs cosmetic si apartenenta la clasa celor bio: eticheta ce cuprinde insemnul calitatii si al certificarii bio, lista de ingrediente, termenul de valabilitate si referinte de pastrare.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Cum depistezi cosmeticele bio din rafturile magazinelor

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro